Bu yatırım Türkiye’de tek! Konya’daki açılışı bakan yaptı

Konya’da Selçuklu Belediyesi Sille İlkokulu’nun açılışı Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılımıyla gerçekleşti.
Bu yatırım Türkiye’de tek! Konya’daki açılışı bakan yaptı

Konya’da Selçuklu Belediyesi tarafından Sille Mahallesi’ne kazandırılan “Selçuklu Belediyesi Sille İlkokulu” açılışı Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılımlarıyla gerçekleştirildi.

bu-yatirim-turkiyede-tek-konyadaki-acilisi-bakan-yapti.jpg

BAŞKAN PEKYATIRMACI: İHTİYAÇLARI GİDERMEYE ÇALIŞIYORUZ

Programın açılış konuşmalarını yapan Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, sözlerine şu şekilde başladı; “Çocuklarımız en iyi şartlarda eğitim görebilsin diye bir yandan ihtiyaç olan bölgelerimize yeni, modern ve tam donanımlı okullar kazandırıyor, diğer yandan da mevcut okullarımızın fiziki ortamlarının iyileştirilmesinden tutun bu okullarımızın ihtiyaç duyduğu bütün ekipman ve materyallerin karşılanmasına kadar tüm ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyoruz. Eğitim faaliyetlerimiz arasında bizim en çok önem verdiğimiz, üzerinde en fazla durduğumuz konuların başında ise okul dışı öğrenme ortamlarımız geliyor. Milli Eğitim Bakanlığımızın eğitim müfredatına uygun olan ve yeni müfredat programında Türkiye genelinde uygulamayı planladığı SETAP projemiz kapsamında okul dışı öğrenme ortamlarımızı Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile birlikte oluşturduk ve 5 yıldır bu ortamlarımızda eğitim faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Çocuklarımızın akademik başarısı kadar onları hayata hazırlamak da çok önemli. Bunun için çocuklarımızın önce kendilerini tanımaları, ilgilerini, kabiliyetlerini, yeteneklerini keşfetmeleri sonra da bu ilgi ve kabiliyetlerini geliştirmeleri gerekiyor. Bizim okul dışı öğrenme ortamlarımızdaki amacımız da tam olarak bu. Çocuklarımızın önce kendilerini keşfetmelerini sağlamak sonra da yeteneklerini geliştirmek. Bu anlamda okul dışı öğrenme ortamlarımızdan bugüne kadar toplam 94.649 öğrencimiz faydalandı.

bu-yatirim-turkiyede-tek-konyadaki-acilisi-bakan-yapti-005.jpg

Okul dışı öğrenme ortamlarımızdan Sille Tabiat Okulumuzda 15 atölye ile, Ahmet Keleşoğlu Selçuklu Gelişim ve Teknoloji Akademimizde 13 atölye ile, Sanat ve Tasarım Atölyemizde 4 atölye ile, Hatice Hatun Çocuk Mektebimizde 5 atölye ile, Selçuklu Sanat Akademimizde 3 atölye ile, Trafik Eğitim Parkımızda teorik ve uygulamalı dersler ile, Üçüncü Sınıflar Yüzme Öğreniyor projemizde de yüzme dersleri ile çocuklarımızın gelişimine katkı sağlamaya devam ediyoruz.”

bu-yatirim-turkiyede-tek-konyadaki-acilisi-bakan-yapti-003.jpg

‘HER AÇIDAN DESTEK SAĞLIYORUZ’

Eğitim için birçok yatırım yaptıklarını vurgulayan Pekyatırmacı, “Eğitim alanındaki fiziki yatırımlarımızın yanında aynı zamanda öğrencilerimize maddi olarak da destek sağlıyoruz. Bu anlamda bu zamana kadar, depremzede lise ve üniversite öğrencilerimizle birlikte Selçuklumuzdaki Üniversitelerimizde öğrenim gören öğrencilerimiz ve Selçuklumuzda ikamet edip şehir dışında öğrenim gören üniversite öğrencilerimiz olmak üzere toplam 58.238 öğrencimize 122 milyon 754 bin 570 TL eğitim desteğinde bulunduk. Yine Selçuklumuzda ikamet eden ve üniversiteye hazırlanan lise son sınıf öğrencilerimiz için de yeni bir eğitim desteği çalışması başlattık. Bu desteklerimizi inşallah her yıl artırarak devam ettireceğiz. Eğitim yatırımlarımızı anlattıktan sonra şimdi sizlere birazdan açılışını gerçekleştireceğimiz Sille İlkokulumuz hakkında kısaca bilgiler vermek istiyorum. Binlerce yıllık tarihi olan Sille Mahallemizde uzun bir süredir restorasyon, kaya ıslahı, sokak sağlıklaştırma ve tarihi dokuya uygun olarak yeni yapıların inşa edilmesi gibi geniş kapsamlı çalışmalar gerçekleştiriyoruz.
Sille İlkokulumuz da bu çalışmalarımızdan bir tanesi.
Bu okulumuzu yine Sille Mahallemizde bulunan tarihi han yapısına uygun olarak inşa ettik. Bunun için tarihi hanın günümüze ulaşmamış fotoğraflarından yararlandık ve bu fotoğraflarla rekonstrüksiyonu yaparak ahşap taşıyıcı sistemle okul binamızı inşa ettik. 2.337 metrekare alan üzerine kurulu olan okulumuzun belediyemize toplam maliyeti güncel rakamlarla 64.705.894 TL. Zemin ve birinci kat olmak üzere iki kattan oluşan okulumuzda 4 adet derslik, anasınıfı, fen ve matematik atölyesi, robotik kodlama ve ingilizce atölyesi, akıl ve zekâ oyunları atölyesi, kütüphane, çok amaçlı salon, spor salonu, kapalı tören alanı, öğretmenler odası, idari birimler, rehberlik ve destek eğitim birimleri, arşiv, sığınak, teknik hacim ve depolar ile ihtiyaç alanları yer alıyor.

140 öğrencinin eğitim göreceği okulumuzdan inşallah bilgili, donanımlı, ahlaklı, vatanına ve milletine bağlı nice başarılı nesiller yetişecek. Buna sonuna kadar inanıyorum. Bu vesileyle Sille İlkokulumuzun Sillemize, Selçuklumuza ve Konyamıza hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

bu-yatirim-turkiyede-tek-konyadaki-acilisi-bakan-yapti-001.jpg

BAŞKAN ALTAY: TEK AHŞAP OKUL BİNASIDIR

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, okulun Türkiye’de tek olduğunun vurgusunu yaparak şu ifadelere yer verdi; “Sille, kadim bir yerleşim alanı. Burası da son dönemde yapılmış tek ahşap okul binasıdır. Çocuklarımızın iyi yetişmeleri için koordineli bir şekilde çalışıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor ve hayırlı olmasını temenni ediyorum.”

bu-yatirim-turkiyede-tek-konyadaki-acilisi-bakan-yapti-002.jpg

BAKAN TEKİN: YATIRIMDA BİZİMLE YARIŞIYORLAR

Bakan Tekin, konuşmasında şu ifadelere yer verdi;
“Bu kültüre sahip çıkıldığı için teşekkür ediyorum. Keşke bütün belediye başkanlarımız böyle olsa. Bizimle yarışacak düzeyde yatırımlar yapıyorlar. Okulun fiziki yapısını ben bugüne kadar başka bir yerde görmedim. Gösterilen katkılardan dolayı teşekkür ediyorum. Çocuklarımızın yüzündeki heyecanı görmeye geldik. Buranın sahip olduğu kültürün, gelecek kuşaklara aktarılmasını ümit ediyorum. Hayırlı olsun.”

bu-yatirim-turkiyede-tek-konyadaki-acilisi-bakan-yapti-004.jpg

 Muhabir