Bu yaz düğünler rekor kıracak!

Kademeli normalleşme sonrasında geçen sene yapılamayan düğünlerle birlikte bu yaz 750 bin düğünün gerçekleşmesi bekleniyor. Sektör temsilcileri yaz mevsiminden çok umutlu.

Bu yaz düğünler rekor kıracak!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Koronavirüsle mücadele kapsamında alınan karar doğrultusunda düğünler yasaklanmıştı. 1 Haziran'da açıklanan kademeli normalleşme kararlarıyla açık ve kapalı alanlardaki nikahlar ile ve nikah şeklindeki düğün törenlerinin, belirlenen şartlara uygun şekilde yapılmasına izin verilmişti. Sektör temsilcileri geçen yıl yapılamayan 250 bin düğünle beraber bu yaz 750 bin düğünün gerçekleşeceğini belirtirken düğün mekanlarında yer kalmadığını ifade etti. Sektör temsilcileri en yüksek düğün rakamına bu yaz ulaşacaklarını açıkladı.

ÇARŞI-PAZAR HAREKETLENDİ

Yasakların kalkmasıyla geçen hafta belediyelerin nikâh salonlarında oluşan evlilik sıraları kendisini e-ticaret ve mağazalarda da gösterdi. E-ticarette küçük ev aletleri ve mobilya satışlarında yüzde 30 artış yaşandı. AVM’lerin cumartesi günleri açılması ile birlikte uzun süredir satış yapamayan züccaciyeciler de çeyiz seti satışlarının katlandığını söyledi. Kuaförlerden çiçekçilere kadar çok sayıda dükkânın haftasonu hareketliliğinin pandemi öncesine yaklaştığını belirten sektör temsilcileri kasım ayına kadar düğünlerin büyük bir ekonomik hareketlilik yaratacağını ancak pandemi öncesine göre düğün yapmanın maliyetinin yüzde 30-40 arttığını belirtiyor.

ASIL YOĞUNLUK ÖNÜMÜZDEKİ AY

15 Haziran’a kadar sınırlı sayıda ve ikramsız yapılacak düğünler, 15 Haziran-1 Temmuz arasında yemekli yapılabilecek. 1 Temmuz sonrasında ise nişan ve kına gibi organizasyonlar da serbest olacak. Sektör temsilcilerine göre piyasanın en yoğun günleri de 1 Temmuz sonrasında yaşanacak.

Bakmadan Geçme