Bu yöntem akaryakıtta yüzde 70 tasarruf sağlıyor! Konyalılar akın akın geliyor

Akaryakıt fiyatlarına gelen zamlar, yakıttan tasarruf etmek isteyen araç sahiplerini LPG dönüşümüne yöneltti. İşletme sahibi Necati Sarıkulak, “Bu sistemle yüzde 70 tasarruf sağlayan araçlar var. Yakın zamana hiç bu kadar yoğunluk yaşanmamıştı. Günlük olarak sadece benim telefonuma gelen arama sayısı 100-150 arasında.” dedi.
Bu yöntem akaryakıtta yüzde 70 tasarruf sağlıyor! Konyalılar akın akın geliyor

Akaryakıt fiyatlarına gelen ÖTV zammıyla benzin ve motorine gelen fahiş artış sonrası gözler LPG'ye çevrildi. Benzin ve LPG arasında fiyat farkı katlanınca, tasarruf yapmak isteyen araç sahipleri otogaz dönüşüm işletmelerine hücum etti. Yoğun günler yaşadıklarını söyleyen Sarıkulak işletme sahibi Necati Sarıkulak, “Akaryakıta gelen zamdan sonra yoğun günler yaşıyoruz. Hem LPG’li araç dönüşümü hem de mevcuttaki LPG’lerin revizyon işlemlerini gerçekleştirecek olan vatandaşlar yoğunluk oluşturdu. Çünkü arada neredeyse yüzde 70’lik bir fark var. Yakıttan tasarruf sağlayabilmek için bu yolu tercih ediyorlar.” ifadelerine yer verdi.

necati-sarikulak.jpg

‘YÜZDE YÜZ ARTIŞ YAŞANDI’

LPG dönüşümünde yüzde yüzlük bir artış yaşandığını ifade eden Sarıkulak, “Önceden LPG çok fazla kullanılmıyordu. Çünkü büyük bir fiyat farkı yoktu. Ama şu an fiyat farkı büyük olduğu için insanlar önemsemek zorunda kaldı. Kurun da etkisiyle şu an en ucuz LPG sistemi 10 bin liradan başlıyor. Araca ve istenilen modele göre bu fiyat 45 bin liraya kadar çıkabiliyor. 1 veya 2 gün içerisinde montajları yapılıyor. Bu ay yaklaşık olarak 100 aracımızın montajını yaptık. Sektör olarak herkesin işinde yüzde yüz bir iş yaşandı.” şeklinde konuştu.

lpg-2.png

‘AŞIRI DERECEDE TELEFON TRAFİĞİ VAR’

Bilgi almak için yoğun bir şekilde telefon araması aldıklarını söyleyen Sarıkulak, “Yakın zamana hiç bu kadar yoğunluk yaşanmamıştı. Yaklaşık olarak 10 yıl öncesinde bu duruma benze bir yoğunluk oluşmuştu. Aşırı bir telefon trafiği var. Günlük olarak sadece benim telefonuma gelen arama sayısı 100-150 arasında.

lpg-1.png

Fiyat öğrenmek, yaptırmak isteyen birçok insan var. İnsanlar paranın alım gücüne henüz tam olarak alışmadıkları için fiyatlardan dolayı yaptırıp, yatırmamak arasında kararsız kalıyorlar. Vatandaşlara LPG’ye geçmelerini öneririm. Az kullanılsa bile tasarruf her türlü tasarruftur. LPG önceden 50 kuruş gibi kar elde ettiriyordu. Fakat bu rakamlar artık kuruşlardan ziyade liralara çıktı. Yüzde 70 tasarruf sağlayan araçlar var. Bu da oldukça ciddi bir rakam. “ diye aktardı.

lpg-6.jpg

‘MONTAJ YAPTIRILACAK YER ÇOK ÖNEMLİ’

Güvenilir, resmi olarak işletmeleri olan yerlerin tercih edilmesi gerektiğini vurgulayan Sarıkulak, “Vatandaşlara TSİ standartlarını almış, hizmet yeterlilik belgeleri olan firmalardan montaj yaptırmalarını tavsiye ediyorum. Merdiven altı, hiçbir resmiyeti olmayan yerleri tercih etmemelerini öneriyorum. Anlık bir sorun oluşmasa da ilerleyen süreçte kendileri üzülür. Bu tür çalışan yerler şu anlık var ama bir yıl sonra ne olacakları belli değil. Herhangi bir sorun yaşadıklarında çözmeleri oldukça zor olur. Şu an insanlar ekonomik olarak çok iyi durumda olmadıkları için 500 lira için montajı güvenilir olmayan yerlerden yaptırabiliyorlar. Anlık olarak bir çözüm olabilir ama uzun süreli çok büyük masraflara yol açabilir.” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

 Muhabir
Etiketler :