Bugün hava nasıl olacak?

Meteorolojinin son hava tahminlerine göre, yurt genelinde havanın mevsim normallerinde olması bekleniyor. Kuzey kesimlerinde rüzgarın da etkisiyle yer yer sağanak tahmin ediliyor. Bazı illerde soğuk havanın da etkisiyle kar yağışı bekleniyor.
Bugün hava nasıl olacak?

Yurt genelinde parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara, Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu’nun batısı ile Muğla, Antalya, Düzce, Zonguldak, Bartın, Niğde, Kayseri ve Sivas çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Bazı illerde kar yağışı bekleniyor

Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Tunceli, Erzincan ve Bingöl’ün yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor.

Sıcaklıklar azalacak

Kuzeybatı kesimlerde 2 ila 5 derece azalarak mevsim normallerinin altına düşeceği, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı ve mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Genellikle güneyli yönlerden, Doğu Akdeniz ile kuzeybatı kesimlerde kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara’nın kuzey ve batısı ile Kuzey Ege kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

Rüzgarın Marmara’nın kuzey ve batısı ile Kuzey Ege kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

İstanbul'da yağmur bekleniyor

Marmara Bölgesi'nin çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İstanbul'un gece saatlerine kadar aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı olması bekleniyor