Bulaşıcı hastalık Konya’da arttı! Aileler dikkat

Konya’da son günlerde uyuz hastalığı hakkında şikâyetler çoğalıyor. Buna çare arayanlar ise soluğu ya hastanede ya da aktarlarda alıyor.
Bulaşıcı hastalık Konya’da arttı! Aileler dikkat

Konya Bedesten Çarşısı esnaflarından Yusuf Çatlıoğlu, Konya’da son günlerde uyuz hastalığı şikâyetlerinin arttığını söyleyip, doktorların verdiği ilaçlardan hemen sonuç alamayanların çaresini aktarlarda aradığını söyledi. Çatlıoğlu, “Bizde çam ve ardınç karışımıyla yapılan sabun var. Bu sabunu alan çoğu müşterilerim, olumlu sonuç aldıklarını söylüyorlar.” İfadelerini kullandı.

uyuz-hastaligi-2.jpg

Birbirinden faydalı sabunlar; BITTIM, SİDİ…

Kaşıntı olan tüm hastalıklara iyi gelen bu sabunu tüm vatandaşlar tercih ediyor. Vatandaşların artık doğal sabunlara yöneldiğini söyleyen Çatlıoğlu, “Sadece bu uyuz gibi hastalıklarda kullanılan sabun değil diğer tüm sabunların satışı bulunuyor. Bunlardan biri de Bıttım sabunu.

uyuz-hastaligi-1.jpg

Bu sabun da saç dökülmesine birebir faydalı geliyor. Bir diğer çok satılan sabun ise Sidi sabunudur. Bu sabunda, ergenlik çağına gelmiş gençlerin ortak sorunu olan sivilcelere iyi geliyor. Cildin hava almasını sağlayarak vücuttaki gözeneklerin yağ ile dolmasını engelliyor.” diye konuştu.

bittim-sabunu.jpg

Uyuz ve saç dökülmesi için kullanılacak sabunun kullanımına da değinen Çatlıoğlu şu şekilde konuştu: “Öncelikle uyuz hastalığı için kullanılacak sabunu vücudun her yerine ulaşacak şekilde köpürtüp 5 dakika kadar beklenmesi gerekiyor. 5 dakikadan sonra vücut durulanabilir. Ama her gün en az bir kere de olsa uygulanmalı. Yoksa diğer türlü fayda görülmez. Zaten bir hafta kullanılsa yeter aslında. Saç dökülmesi için de kullanılan sabun saçın sertleşmesine yol açıyor. Bu durumu da duştan sonra saçınıza biraz zeytinyağı sürerek çözümlendirebilirsiniz. Aynı uyuz için kullanılacak sabun gibi bu sabunun da çok büyük faydası bulunuyor.”

Etiketler :