Bülent Korkmaz: Konyaspor çok büyük bir camia

İttifak Holding Konyaspor Teknik Direktörü Bülent Korkmaz, Instagram'da katıldığı canlı yayında soruları cevapladı.
Bülent Korkmaz: Konyaspor çok büyük bir camia

İttifak Holding Konyaspor Teknik Direktörü Bülent Korkmaz, Skorer'in Instagram hesabında katıldığı canlı yayında soruları cevapladı.

Koronavirüs döneminde ailece evde kaldıklarını dile getiren İttifak Holding Konyaspor Teknik Direktörü Bülent Korkmaz, “Yapamadığımız bazı şeyleri evde yapıyoruz. Çünkü işim nedeniyle çok sık bir arada olamıyoruz. Kitap okuyorum, dizi seyrediyorum. Ailece birlikte vakit geçiriyoruz. Oyuncuları denetliyoruz, teknik ekibimle birlikte. Onlara bir program verdik. Bahçeli evi olanlara farklı bir program, dairede olanlara farklı bir program veriyoruz. Evde antrenman yetmez tabi. Sahada olmak başka. Benim gibi belli bir yaşa gelmiş kişiler evde yapabilir. Ben erken kalkan bir insanım. 6 gibi kalkar ufak tefek işlerimden sonra 7 gibi spora başlarım. 1 saate yakın evin içinde spor yaparım. Bazen kendi evim etrafımda yürüyüş yapıyoruz. Erkan yatıyorum. Günde 2 öğün yiyorum. Yediğime çok dikkat etmiyorum, kahvaltı yapmayı çok seviyorum. Bu şekilde genç ve dinç kalıyorum” dedi.

‘BU DURUMU ATLATMAK ZOR’

Türkiye’nin ve dünyanın zorlu süreçlerden geçtiğini ve bu durumu atlatmanın zor olacağını kaydeden Bülent Korkmaz, “Şu anda sezon bitti. Sezon başı gibi düşünün. 5-6 haftada belli bir yeterliliğe gelir futbolcular. Hazırlık maçı nasıl olacak. Her şeyi geçtim fiziği geçtim. Psikoloji konusu ne olacak. Kaldırımda biri karşıdan gelse yolunuzu değiştiriyorsunuz. Bu durumu atlatmak gerçekten zor. Devamlı süren bir durum. Bundan sonrası nasıl olacak. Herkes fiziksel yeterlilik diyor. Evet önemli ama yüzde 50’si zihinsel hazırlık. Bence bu işin en önemli noktası, bu oyuncuları zihinsel olarak nasıl hazırlayacağız oyuncuları. Valilikten izin alabilirsem bir Konya'ya gidip son duruma bakmak istiyorum oyuncularla ilgili. 5-6 kulüp haricinde taraftar ortalamasına baktığınız zaman, biz Almanya gibi, İngiltere gibi dolu statlara oynamıyoruz. En önemli gelir yayıncı kuruluş. Bence taraftar yönü çok etkilemez ekonomiyi. Avrupa'ya gidenler oradan aldıkları parayla götürüyorlar. Yayıncı kuruluş bir şekilde verecek bu parayı ama oturulup orta noktayı bulmak lazım. Oyuncu olarak, teknik direktör olarak fedakârlık yaparak geçeceğiz bu süreci” diye konuştu.

‘OYUNCU GRUBU ÇOK İYİ’

İttifak Holding Konyaspor’da iyi bir oyuncu grubuyla çalıştıklarını söyleyen Bülent Korkmaz, “Konyaspor çok büyük bir camia. Bir şehir takımı. Geldiğimden beri bunu hissediyorum. Tesis olarak da öyle. Oyuncu grubu da çok iyi. Aykut Hoca'ya da teşekkür etmek lazım kurduğu oyuncu grubu için. Ben teknik direktör olarak hislerini ortaya koyan bir takım yaratmak istedim. Zamanlar bunu oturttuk. Çıkışta olan bir takımdık açıkcası. İyi gidiyorduk. Her maçı kazanabilirdik. En son maçımızı da 9 kişi de kalsak kazandık. Kalan süreci de artık önümüzdeki günlerde göreceğiz. Futbolculuktan ziyade teknik direktör olmak çok zor. Ben futbolu seviyorum, değer verdiğim teknik direktörlerin oyunlarını izlemek çok zevkli. Fakat Türkiye'de teknik direktörlük çok zor. Genel konuşuyorum. Yetkiniz var ama her isteğiniz şey olmuyor. Futbolcuyken sadece kendinizden sorumlu oluyorsunuz. Avrupa'da görev konusunda planım yok. Tek düşüncem Konyaspor'u ligde bırakmak. Uzun vadeli planlar yapmıyorum. Hafta, gün planı yapıyorum. İlk planım Konyaspor'u ligde bırakıp sonrasına o zaman bakmak. Artık daha gerçekçi hareket ediyorum” ifadelerini kullandı.