Bulgaristan-Türkiye sınırında orman yangını

Bulgaristan sınırında çıkan orman yangını rüzgarın da etkisiyle Türkiye tarafındaki ormanlık alanları tehdit ederken, alevlerin sıçraması durumunda müdahale için sınır hattına yangın söndürme ekibi sevk edildi.
Bulgaristan-Türkiye sınırında orman yangını

Bulgaristan'ın Türkiye sınırında öğle saatlerinde başlayan orman yangını halen devam ederken, alevler rüzgarın da etkisiyle Lalapaşa ilçesinin Uzunbayır köyüne ilerliyor. Alevlerin ormanlık alana sıçraması ihtimaline karşı bölgeye Edirne Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı çok sayıda yangın söndürme ekibi sevk edildi. Yangın söndürme ekiplerinin Bulgaristan-Türkiye sınırında bekleyişleri devam ederken, bir diğer yandan da arazözler ile birlikte yol açılıp önlemler alınıyor. Köy halkı, yangının devam ettiği alan ile köyün arasında ortalama 800 metre mesafenin olduğunu belirtti.

Bulgaristan’da yangınlar nedeniyle 4 ilçede felaket durumu ilan edildi

Bulgaristan’daki orman yangınları nedeniyle 4 ilçede felaket durumu ilan edildi.

Bulgaristan’da çıkan orman yangınları nedeni ile Haskovo, Dimitrovgrad, Harmanlı ve Toplovgrad ilçelerinde felaket durumu ilan edildi. Yetkililer, dört ayrı yerde çıkan orman yangınlarını kontrol altına almak amacıyla ordu birliklerinden yardım istedi. Komşu illerden de çok sayıda itfaiye ekibi Haskovo bölgesine gönderilirken, çıkan yangınların yerleşim yerlerine ulaşmaması için ekipler müdahaleye devam ediyor.

Kapıkule’ye bağlanan Meriç Otobanı kapatıldı
Bulgaristan’dan Kapıkule Sınır Kapısı'na bağlanan Meriç Otobanı’nın Harmanlı-Lyubimetz kısmı yakınlarında çıkan orman yangını nedeniyle trafik çift yönlü durduruldu. Çıkan duman nedeniyle otobanda görüş mesafesinin sıfıra düştüğünü belirten bölge valisi, bu nedenle yolu trafiğe kapattıklarını kaydetti.

Öte yandan Elhovo şehri yakınlarında çıkan bir başka orman yangınını kontrol altına almaya çalışan itfaiye ekipleri, alevlerin Türkiye sınırına sıçramaması için müdahaleye devam ediyor.

Bulgaristan-Türkiye sınırında orman yangını

Bulgaristan-Türkiye sınırında orman yangını