Bunu yapan seçmenlere ceza uygulanacak

Ülkenin geleceğini etkileyen Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçiminde bazı taraftarların kişisel şovları yüzden binlerce oy çöpe gitti. Bazı oy pusulalarında “Şampiyon Galatasaray”, “Ali Koç istifa”, “Siyasi görüş Beşiktaş” yazıyordu ve oylar geçersiz sayıldı. 298 sayılı Seçim Kanunu’na aykırı olarak oy pusulasının görüntüsünü çeken ve bunu sosyal medyada paylaşanların tespiti halinde 250 TL’ye kadar idari para cezası kesildi.
Bunu yapan seçmenlere ceza uygulanacak

Türkiye Pazar günü seçime gitti. Ülkenin geleceğini direkt etkileyen Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçiminde 55 milyon 761 bin 445 oy kullanıldı. Kullanılan oylardan 54 milyon 724 bin 880’i geçerli sayıldı. 1 milyon 36 bin 565 oy ise birçok nedenden geçersizdi. Bazı seçmenler seçim kurallarını yerine getirememekten, bazı seçmenler ise kişisel şovlarından dolayı oyu sayılmadı.

secim-1.jpg

DUYARLI SEÇMENİN DİKKATİNE
Sosyal medyaya düşen fotoğraflarda bazı fanatik taraftarların mesaj kaygısı nedeniyle oy pusulalarına geçersiz olduklarını bilmelerine rağmen yazı yazdılar. Pusulaların bazılarında “Şampiyon Galatasaray”, “Ali Koç istifa”, “Siyasi görüş Beşiktaş” yazıldı ve sosyal medyadan paylaşıldı. 28 Mayıs’taki ikinci tur seçim öncesi yine aynı görüntülerin olmaması için duyarlı seçmenin dikkatli olması gerekiyor.

secim-3.jpg

secim-2.jpg

 Muhabir
Etiketler :