Burası hurdalık değil!

Yeni Haber - Merve Ateş

Aziziye Camii yanında bulunan dinleme alanı bisiklet hurdalığını andırıyor. Tarihi Bedesten Çarşısı alanı içerisinde bulunan turistlerin de yoğun olarak kullandığı caddede ki bisiklet otoparkını andıran bu görüntülerden vatandaşlarda oldukça rahatsız.

Aziziye Camii’nin yan tarafında bulunan yeşil alan şu günlerde de bakımsızlığı ile dikkat çekiyor. Dinlenme alanı olarak bilenen bu park bisiklet ve motosiklet parkına dönüşmek üzere. Mevlana bölgesini ziyaret eden turistlerin de yoğun olarak geçtiği bu park Konya’nın tanıtımını olumsuz yönde etkiliyor.

“MEVLANA’DAN YÜRÜYEREK GELEN BU ALANI MI GÖRSÜN”

Namazlarını Aziziye Camii’nde kılan vatandaşlarda bu görüntüden oldukça rahatsız . Camii’nin tarihi görünümünü bisikletlerini bozduğunu belirten 58 yaşındaki atıf Çeltik “ Bir süre önce camii restore edildi. Güzel bir görünüme kavuştu. Turistler Mevlana’dan direk yürüdüklerinde bu alanı görüyorlar. Bir bakıyorlar. Bisiklet hurdalığı gibi. Şehrimiz açısından bu durum rahatsız edici bir hal aldı” diye konuştu. 

Bakmadan Geçme