Bursa'da bir kadını ve kendisini bıçaklayan sanık yargılanıyor

BURSA (AA) - Bursa'da bir kadını ve ardından kendisini bıçaklayan sanığın yargılanmasına başlandı.14. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık...
Bursa'da bir kadını ve kendisini bıçaklayan sanık yargılanıyor

BURSA (AA) - Bursa'da bir kadını ve ardından kendisini bıçaklayan sanığın yargılanmasına başlandı.

14. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Zahit Y. ve tarafların yakınlarıyla avukatları katıldı.

Savunmasını yapan sanık, olay günü gönül ilişkisi olduğunu iddia ettiği H.N.'yi sokakta gördüğünü ileri sürerek, "Arkasından yürüdüm ve iş yerine girdim. Dönünce beni gördü, tekrar arkasını döndü. Sonra bana döndü, 'Seni kimseye yar etmeyeceğim.' diyerek bıçakla kendi karnına vurdu. Ben vicdan azabı nedeniyle ayrılmak istiyorum, ama o istemiyordu." dedi.

Sanık, bıçağı H.N'nin elinden alarak bir anlık sinirle ona doğru savurduğunu, ardından birkaç defa kendi karnına sapladığını ileri sürdü.

Tanıkların dinlenmesinin ardından cumhuriyet savcısı, sanığın tutukluluk halinin devamını talep etti.

Mahkeme heyeti, müşteki H.N'nin dinlenmesi için hakkında zorla getirme emri çıkarılmasına ve sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Geçen yıl temmuz ayında, merkez Yıldırım ilçesi Hacıseyfettin Mahallesi'nde, Zahit Y, H.N'nin iş yerine gitmiş ve ikili arasında tartışma çıkmıştı.

Burada kendisinden ayrılmak isteyen H.N'yi bıçaklayan Zahit Y, daha sonra aynı bıçakla kendisini yaralamıştı.

Gözaltına alınan Zahit Y tutuklanmış, hakkında "tasarlayarak öldürmeye teşebbüs" ve "yivli ve yivsiz silahlarla bıçak ve diğer aletleri, sırf saldırıda kullanmak amacıyla taşımak" suçundan dava açılmıştı.

Kaynak: