Büyük Hadis Âlimi Ali Osman Koçkuzu Hoca kabri başında anıldı

Konya medreselerinde yetişen müderrislerin son talebelerinden olan, 29 Kasım 2020'de vefat eden Büyük Hadis Âlimi Prof. Dr. Ali Osman Koçkuzu Hoca, vefatının ikinci senesinde; ailesi, talebeleri ve dostları tarafından kabri başında anıldı.
Büyük Hadis Âlimi Ali Osman Koçkuzu Hoca kabri başında anıldı

Son dönemlerde yetişmiş en önemli Hadis Âlimlerinden olan, 29 Kasım 2020 tarihinde vefat eden Prof. Dr. Ali Osman Koçkuzu Hoca, vefatının ikinci senesinde anıldı. Ailesi, talebeleri ve dostlarından oluşan kalabalık bir grup, Araplar Mezarlığında toplandı.

3.jpg

Koçkuzu Hoca’nın kabri başında Kur’an okundu, dualar edildi. Ali Osman Koçkuzu Hoca, Hacı Veyiszâde Mustafa Korucu başta olmak üzere Osmanlı bakıyesi büyük alimlere yetişerek onlardan ders almış olan ülkemizdeki nadir Hadis hocalarından biriydi. Okuma öğrenme aşkı hiç sönmemiş olan Koçkuzu, 58 yıl boyunca çok sayıda öğrenciye ders okuttu.

2.jpg

YÜZLERCE TALEBENİN YETİŞMESİNE ÖNCÜLÜK ETTİ

Konya İlâhiyat Fakültesi'nden yeni adıyla Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu İlâhiyat Fakültesi'nden emekli olduktan sonra da, Câmi dersleri, Mesnevi Dersleri, İnce Minare Dâru’l-Hadis Dersleri, Televizyon programları ve gazete yazılarıyla çalışmalarına devam etti. Ensar Vakfı öncülüğünde İlâhiyat Eğitimi destek programı çerçevesinde yüzlerce talebenin yetişmesine destek verdi.

1.jpg

Bugün ülkemizdeki üniversitelerde Hadis alanında yetişmiş akademisyenlerin hemen hepsinde Ali Osman Koçkuzu’nun katkısı bulunuyor.

ali-osman-kockuzu.jpg

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ

İlgili Haberler