Büyük maraton Konya’da başlıyor! Başkan Altay: Tüm Konyalıları bekliyorum

Konya Büyükşehir Belediyesi ve Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Vakfı iş birliğiyle gerçekleştirilecek olan 2. Uluslararası Konya Yarı Maratonu’yla ilgili detaylı bilgiyi Başkan Altay verdi. Başkan Altay, yapılacak olan halk koşusuna tüm Konyalıları davet etti.
Büyük maraton Konya’da başlıyor! Başkan Altay: Tüm Konyalıları bekliyorum

Konya Büyükşehir Belediyesi ve Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Vakfı (SOBE) tarafından gerçekleştirilecek olan 2. Uluslararası Konya Yarı Maratonu’yla ilgili, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay tarafından basın toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Konya Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdurrahman Şahin, Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, SOBE Vakfı Başkanı Mustafa Ak ile milli sporcular Ramil Guliyev ve İlyas Çanakçı katılım sağladı.

buyuk-maraton-konyada-basliyor-baskan-altay-tum-konyalilari-bekliyorum.jpg

‘KONYA GÜÇLÜ BİR ALTYAPIYA SAHİP’

Konya’nın güçlü bir spor altyapıya sahip olduğunu dile getiren Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Konya her anlamda güçlü bir spor altyapısına sahip. Birçok uluslararası spor organizasyonuna ev sahipliği yapıyor. Farklı milletleri şehrimizde buluşturarak tüm dünyaya barış ve hoşgörü mesajı verildi. Konya’nın dünya spor başkenti seçilmesi hepimiz için çok anlamlı oldu.” dedi.

‘TÜM KONYALILARI BEKLİYORUM’

Altay, şu sözlerle konuşmasını sonlandırdı; “Uluslararası Konya Yarı Maratonunun tüm gelirleri SOBE Vakfımıza verilecek. 15 bin kişi tarafından katılım sağlanacağını tahmin ediyoruz. 15 Ekim Pazar günü saat 11.30 da yapılacak olan halk koşumuza tüm Konyalıları bekliyorum. Oldukça önemli bir organizasyon olan Uluslararası Konya Yarı Maratonunun hayırlı olmasını temenni ediyorum.”

buyuk-maraton-konyada-basliyor-baskan-altay-tum-konyalilari-bekliyorum-001.jpg

‘FAYDALI OLACAĞINDAN EMİNİM

SOBE Vakfı Başkanı Mustafa Ak, Otizm farkındalığı için anlamlı bir organizasyon olacağını ifade ederek şu ifadelere yer verdi; “Otizmin farkındalığının artırılması için çok güzel bir organizasyon. Bu organizasyonun hem şehrimizin hem de SOBE’nim tanıtımı için çok faydalı olacağını biliyorum. Tüm halkımızı bu organizasyona davet ediyorum.”

‘MEMNUNİYET DUYUYORUM’

Yapılan organizasyondan duyduğu memnuniyeti dile getiren Konya Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdurrahman Şahin, “Konyamızda birbirinden önemli spor faliyetlerini düzenleyen Konya Büyükşehir Belediyemize teşekkürlerimi arz ediyorum. Alınan gelirin de SOBE Vakfına gideceği için de memnuniyet duyuyorum. Kazasız, belasız bir yarışma olmasını temenni ediyorum.” şeklinde konuştu.

 Muhabir
Etiketler :