Büyük ve güçlü Türkiye’ye “evet’

Türkiye’nin referandum süreciyle birlikte çok önemli bir kavşakta bulunduğunu, yeni sistemin gelmesiyle birlikte Türkiye’nin daha da hızlanacağını belirten Akyürek,HDP ve CHP’nin oluşturduğu hayır bloğuna tabanının itibar etmeyeceğini düşündüğünü söyledi.
Büyük ve güçlü Türkiye’ye “evet’

Referandum sürecinin Türkiye’nin önündeki yeni dönemde dönüm noktalarından biri olduğunu belirten Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, “Cumhurbaşkanımızın yeni İstiklal Savaşı ifadesinde işaret ettiği hususlar Türkiye haritasının yeniden şekillendirilmek istenmesi, Yeni Yalta Konferansının yapılmak istenmesi, özellikle Orta Doğu’daki İslam ülkelerinin bölünüp parçalanması ve yeni devletçikler ortaya çıkarılma çalışılmasıdır. Bu planlarına en büyük engel olarak Türkiye’yi görüyorlar. Vekâlet savaşlarıyla ve terör örgütleri eliyle Türkiye’nin istikrarsızlaştırılmaya çalışıldığı bir dönemden geçiyoruz. Türkiye’nin bu dönemi başarı ile atlatabilmesi için güçlü bir lidere, istikrarlı bir yönetime ihtiyacı var. Bu noktada önümüzdeki referandum Türkiye için çok önemli bir kavşak noktasını oluşturuyor. Türkiye’deki anayasa çalışmaları ve tartışmaları 150 yıllık bir sürece tekabül ediyor. Kanun-i Esasi’den beri sistem tartışmaları devam ediyor. Türkiye, Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın da ifade ettiği gibi rejim tartışmasını 1923’te bitirdi.  Ülkemiz Cumhuriyet ile idare edilen demokratik bir yapıya kavuştu. Egemenliğin kayıtsız şartsız millette olduğu kabul edildi. Fakat sistem tartışmaları 1923’ten beri devam ediyor. 100 yıla yakın bir tecrübenin ardından MHP’nin ve pek çok STK’nın desteğiyle dünyanın ve bölgenin ihtiyaçları da göz önünde bulundurularak güçlü bir Türkiye için güçlü bir yönetim, güçlü bir lider, istikrarlı bir hükümet sistemine ihtiyaç ortaya çıktı.” dedi.

tahir-akyurek--(1).jpg

“YENİ SİSTEMLE HEDEFLERE DAHA KOLAY ULAŞILACAK”

Cumhurbaşkanlığı sisteminin gelmesiyle birlikte Türkiye’nin daha da hızlanacağının altını çizen Akyürek, “Türkiye’de çok partili sisteme geçildiği günden bu yana geçen 65 yılda 48 hükümet kuruldu. AK Parti hükümetlerini çıktığımızda neredeyse her yıla bir hükümet denk geldiğini görüyoruz. İstikrarlı bir yönetim ve güçlü bir Türkiye için referandum da Konya olarak en yüksek desteği vermemiz gerektiğinin bilincindeyiz. Referandum da bu irade ortaya çıktığında, anayasa değişikliği kabul edilip, Cumhurbaşkanlığı sistemi uygulanmaya başlandığında Türkiye daha da hızlanacak.  Bugüne kadar Türkiye’nin güçlenmesi için birçok proje ve yatırım hayata geçirildi. Ancak yeni sistemle bu daha hızlanmış olacak. Dünya konjonktüründeki ekonomik dalgalanmalardan daha az etkileneceğiz. İstihdam, yatırım, geleceği planlama ve 2023 hedeflerine ulaşma çalışmaları daha kolay olacak. Özellikle de terör örgütlerinin umudu tamamen bitecek. Türkiye üzerinde planlar yapanlar planlarını yedinden gözden geçirmek zorunda kalacaklardır. Anayasa değişikliğinin ne getireceğini, ülkemize hangi katkılarda bulunacağını daha çok anlatma imkanı bulacağız. Şu anda maddeler konusunda belki halkımız detaylı bilgiye sahip değil. Ancak bu değişiklikle Türkiye’nin daha büyük hedeflere yürüyeceğinin sokaktaki vatandaş farkında. Belki detayları bilmiyorlar ama istikrarlı bir yönetim için güçlü bir liderlik gerektiğini biliniyor. Çünkü hafızalarda daha 28 Şubat süreci, Genel Kurmay Başkanlarının hemen hemen hepsinin Cumhurbaşkanı olma isteği ve Meclise baskı yapmaları, 1961,1965, 1971,1981’de yaşananlar unutulmadı. Böyle bir sistem değişikliğinin bir ihtiyaç olduğunu milletimiz hissediyor.” şeklinde konuştu.

tahir-akyurek--(2)-001.jpg

“ANADOLU İNSANI YANLIŞTA İTTİFAK ETMEZ”

HDP ve CHP’nin oluşturduğu hayır bloğuna HDP ve CHP seçmeninin de itibar etmeyeceğini düşündüğünü belirten Akyürek, “Türkiye siyasetinde siyaset bilgisi olan herkesin bu sistemi savunduğunu biliyoruz. Rahmetli Özal’dan Demirel’e, Erbakan Hocamızdan Alparslan Türkeş’e Türk siyasetinin en önemli isimlerinin Türkiye’nin yenir bir sıçrama yapabilmesi ve daha önde olan ülkelerle arasındaki mesafeyi kapatabilmesi için, daha hızlı karar alınabilmesi için yeni bir sisteminin ihtiyaç olduğunu ifade etmişlerdi. HDP ve CHP’nin oluşturduğu hayır bloğuna HDP ve CHP seçmeninin de itibar etmeyeceğini düşünüyorum. Türkiye çok önemli bir dönemden geçerken bu partilerin tabanları da yeniden düşünüp evet diyecektir. Şu anda anketlerde evet önde gidiyor ancak önümüzde iki aylık bir süre var. Anadolu insanı yanlışta ittifak etmez. Anadolu insanının irfanı ve feraseti doğru yolu bulur. Konya bu anlamda yol gösterici bir şehirdir” ifadelerini kullandı.

tahir-akyurek--(6).jpg

“REFERANDUM 15 TEMMUZ REFLEKSİNİN BİR YANSIMASI OLACAK”

Türkiye’nin önündeki referandum sürecinin bir seçimden çok daha fazlasını ifade ettiğini aktaran Akyürek, “Bugüne kadar 20’nin üzerinde seçimde bulunmuş biri olarak son 3 senedeki gibi hızlandırılmış bir süreç hiç yaşamadık. 3 senede önümüze beşinci sandık gelmiş olacak. Ayrıca bu süreçte 17 25 Aralık FETÖ Hukuk darbesi ve 15 Temmuz FETÖ ihaneti gibi olayları birlik ve beraberlik içerisinde daha da güçlenerek atlattık. Türkiye öyle önemli bir ülke ki sandık her önümüze konduğunda Cumhuriyet tarihinin en önemli seçimi ifadesini kullanıyoruz. Her sandık ayrı bir önem atfedilebilecek bir sürecin başlangıcı oluyor. Bu referandum da aslında bir manada milletimizin, 15 Temmuz ihanetine gösterdiği refleksin bir yansıması da olacaktır. 15 Temmuz başarılı olsaydı belki de Türkiye bölünecek, parçalanacak, dağılacaktı. Bu nedenle de 15 Temmuz olmamış gibi davranamayız. Bu gibi olayların bir daha yaşanmaması için güçlü bir yönetime, güçlü bir liderliğe, bunun da anayasal ve hukuki zeminine ihtiyaç var. Cumhurbaşkanlığı sistemi de bunu getirmiş oluyor. Bu partiler üstü bir meseledir. Onun için MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli ve MHP camiası da sürecin ana aktörlerinden biri oldular. Bu bir milletvekilliği veya belediye seçimi değil. Türkiye’nin yeni istiklal mücadelesinde bir beka meselesidir. Hangi siyasi görüşten olursa olsun halkımızın her ferdine ulaşmamız gerekiyor. Güçlü ve Büyük Türkiye için neden çok büyük oranda ‘Evet’e ihtiyacımız olduğunu her bireye tek tek anlatmamız gerek. Milletimize ve Konya’mıza güveniyoruz, hiç şüphemiz de yok ki Referandum sonucunda Konya’nın bir kez daha farklılık oluşturacağına ve Türkiye’de en çok ‘Evet’ oyu çıkaran il olacağına da inancımız tam ” diye konuştu.

ziyaret-014.jpg

İSMAİL KOÇ / YENİ HABER GAZETESİ