Büyükşehir Altınekin’de çalışıyor

Büyükşehir Altınekin’de çalışıyor

Altınekin, ilçelerde yatırımlarını hız kesmeden sürdüren Büyükşehir Belediyesi ve Altınekin Belediyesi’nin yaptıkları ortak çalışma ile su ve kanalizasyonu, ulaşım gibi birçok alanda yapılan yatırımlarla ‘altın dönemi’ni yaşıyor. 

Büyükşehir Belediyesi Altınekin’e yapacağı yatırımlarda önceliğini ulaşıma verdi. Alt ve üst yapı yatırımlarına başlayan Büyükşehir Belediyesi Konya ile Altınekin merkez ve bazı beldeleri eklediği ulaşım hattı ile ilçeyi merkeze yaklaştırıyor.  Büyükşehir Belediyesi İlçelerde yatırım atağını sürdürürken, Altınekin’de mahalle yolları, cadde tanzimi, su ve kanalizasyonun yanı sıra ulaşım sorununu da çözüme kavuşturuyor. Büyükşehir Belediyesi’nin Altınekin ile Konya arasına koyacağı 5 ayrı sefer ile mesafeler kısalacak. Büyükşehir, Altınekin- Konya, Akıncılar Konya, Dedeler- Konya, Oğuzeli Konya 1 ve 2 ulaşım hatları ile Altınekinlileri Konya’ya güvenli bir şekilde taşıyor. 14 bin 357 nüfuslu Altınekin’in 20 mahallesine yatırım götürecek olan Büyükşehir Belediyesi bu yatırımlarını bin 312 kilometrekarelik alanda gerçekleştirecek. Her ilçede olduğu gibi Altınekin’de de su ve kanalizasyon ile ana cadde tanzimi ve mahalle yollarının yapımına önem veren Büyükşehir Belediyesi Altınekin’de yeni şebeke hattı ve su ıslahı içme suyu atık su arıtma tesisleri kanalizasyon, kuyu açma çalışmalarını yapacak.  İlçede eğitime ve tarıma verdiği destekle öne çıkan Büyükşehir Belediyesi, ayrıca mezarlık temizlik ve bakımları, park, bahçe ve yeşil alan düzenlemesi, itfaiye cenaze nakil aracı alımı, sosyal ve kültürel etkinliklere de imza atıyor.

agaclandirma-seferberligi.jpg

KONYA BÜYÜKŞEHİR’DEN ALTINEKİN’E AĞAÇLANDIRMA SEFERBERLİĞİ

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, yeşil alan çalışmalarıyla Konya’yı bozkır görüntüsünden kurtardıklarını, Altınekin Belediyesi ile birlikte yapacakları benzeri bir çalışmayla ilçede ağaçlandırma seferberliği başlatacaklarını kaydetti. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya’nın yeşil alan çalışmalarına ağırlık vererek kenti Bozkır görüntüsünden kurtardıklarını, aynı çalışmaların Altınekin’de de ağırlık kazanacağını söyledi. Yeni Büyükşehir Yasası kapsamında gerçekleştirilen çalışmalar ve ilçe yatırımlar değerlendiren Başkan Akyürek, ”Yaptığımız yeşil alan ve peyzaj çalışmalarıyla Konya’yı bozkır görüntüsünden kurtardık. Şimdi ilçe girişlerinde de düzenleme çalışmaları devam ediyor. Altınekin’de de son nokta konulmadı ama ilçe belediye başkanımız girişi adeta bir bulvar gibi düzgün bir döşemeyle çok güzel bir şekle getirdi. Ağaçlandırmada da işbirliği içinde Ankara yolu girişinde itibaren güçlü bir ağaçlandırma yapalım. Bu konuda ciddi bir bilinçlenmeye ihtiyacımız var” dedi. Konya’nın aldığı yatırımlarla Başbakan şehri olmasının semeresini görmeye başladığına dikkat çeken Başkan Akyürek, hükümetin yaptığı metro yatırımı başta olmak üzere Konya’ya yaptığı yatırımların Konya Belediyeciliğinin gücünü artıracağını, bu gücün de ilçelere yapılacak destekleri artıracak kaydetti.

kanalizasyon.jpg

SÖZLERİMİZİ YERİNE GETİRİYORUZ

Yeni Büyükşehir Yasası’ndan sonra geçen 1 yıllık kuruluş sürecinin bittiğini, bundan sonraki 4 yıllık süreçte çalışmaların hızla devam edeceğini dile getiren Başkan Akyürek, Altınekin yatırımlarını şöyle özetledi: “Bundan sonra mazeretimiz kalmayacak. Önümüzdeki 4 yılda hangi sözü verdiysek hepsini tamamlamamız gerekiyor. Bazı sözler 2016 sonuna, bazı sözler 2017 sonuna kadardı. Bunları tekrar değerlendiriyoruz. Neler yaptığımızı anlatıyoruz. Gelecek planlamamızı paylaşıyoruz. Muhtarlarımıza birer kart dağıtıyoruz. Mevcut istek ve şikayetlerini buraya yazmalarını istiyoruz. Koordinasyon Daire Başkanlığı ile birlikte bu talepleri bir kez daha ele alıyoruz. Neydi bu verdiğimiz sözler; Konya’daki 584 köyümüze birer mahalle parkı, yangın söndürme tankeri, su probleminin tamamen çözüleceği, Büyükşehir sorumluluğunda olan mahalleyi, köyü ilçeye bağlayacak yolun asfaltının yenileneceği veya yolunun yapılacağına dair söz vermiştik.168 belde belediyemizin tamamının 2016 sonuna kadar kanalizasyon ve su çalışmalarının önemli oranda tamamlanacağı sözü de vermiştik. Bazı beldelerin projeleri olmadığı için buralarda ne yazık ki zaman kaybettik.168 beldemizin tamamında 2016 sonuna kadar kanalizasyonuna kadar, su problemi çözülmeyen belde bırakmayacağız.”

su-kuyusu-acildi-2.jpg

Köy yolları için şu ana kadar 60 milyonluk yol ihalesi yaptıklarını, yıl içinde bu rakamın 100 milyona ulaşacağına dikkat çeken Başkan Akyürek, her ilçenin birer prestij caddeye kavuşacağını belirtti. Başkan Akyürek,28 yeni ilçe merkezimizdeki yol ihale tutarının 160 milyon lira olduğunu bildirirken, Altınekin’e asfalt için 3,8 trilyon olmak üzere su ve kanalizasyonla birlikte toplam harcanan rakamın 20 milyonu bulacağını ifade etti. Hizmet için göreve geldiklerini belirten Altınekin Belediye Başkanı Muharrem Dere ise Büyükşehir Belediyesi ile Altınekin’i hizmete doyuracaklarını ve Altınekin’i Altınkent yapacaklarını söyledi.

yaz-okulu_1.jpg

KONYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ALTINEKİN HİZMETLERİ

4 İtfaiye aracının bakımı yapıldı. 1 yeni İtfaiye aracı alındı. 165 kişiye itfaiye eğitimi verildi. 7 adet itfaiye tankeri teslim edildi. Tarımsal destek başvuruları alındı. Bin 290 adet Meyve fidanı dağıtıldı. 17 adet yüksek sitem bağ aparatı dağıtıldı Yeni Ölmez, Yeniyayla, Ölmez, Sarnıç, Akçaşar, Koçyaka, Yenice mahallelerinde Peynir Yapımı Eğitimleri yapıldı. Akıncılar mahallesinde Hayvan Beslenmesi Eğitimi yapıldı. Yeni Ölmez, Yeniyayla, Ölmez, Sarnıç, Akçaşar, Koçyaka, Yenice mahallelerinde Karışık Turşu ve Sirke yapımı eğitimleri yapıldı. Koçyaka mahallesinde Kavun yetiştiriciliği eğitimi yapıldı. Yeni Ölmez, Yeniyayla, Ölmez, Sarnıç, Akçaşar, Koçyaka, Yenice mahallelerinde Marmelat, Meyve Konsantresi ve Reçel yapımı eğitimleri yapıldı. Hacınuman,Merkez Kale,Oğuzeli Mantar Yeni Şebeke Hattı ve Su Islahı 17.576 m 2016’da tamamlanacak. Kale kanalizasyon yapımı 436 m 2015 programında. Akıncılar,Dedeler,Oğuzeli kanalizasyon yapımı proje aşamasında. Muhtelif mahalle kanalizasyon 468 m proje tamamlandı. Dedeler içme suyu paket arıtma tesisi devreye alındı. Akıncılar içme suyu paket arıtma tesisi çalışmaya devam ediyor. Merkez artık su doğal arıtma,bakım ve onarımı 2015 programında,tamamlanacak. Merkez,Akçaşar,Akıncılar,Koçyaka içme suyu,etüt ve sondaj yeri belirleme işi 2015 programında, yapılacak. Yenice hayvan içme suyu etüt ve sondaj yeri belirleme 2015 programında,yapılacak. Merkez kuyu açılması işi tamamlandı 6 adet tesiste kuyu-depo arası telemetri sistemi montajı yapıldı. Merkez 3 kuyu,1 depo,1 terfi uzaktan haberleşme sistemi 2015 programında, tamamlanacak KOSKİ Hizmet Binası bakım ve onarımı yapıldı. 17 adet klorlama sistem kurulumu yapıldı.10.830 kg. sıvı klor sevkiyatı yapıldı. Akıncılar içme suyu yumuşatma paket arıtma tesisi revizyonu. Dedeler içme yumuşatma paket arıtma tesisi revizyonu. Mahalle yolları 17.1 km asfalt ve 80 km yama çalışması tamamlandı. Mahalle yolları 5464 ton rotmiks yama malzemesi kullanıldı. Mahalle yolları 12 km sathi kaplama ve 105 km’lik hatta yama çalışmasının ihalesi yapıldı.(2014-2015 Maliyet:2.913.000 TL) Merkez Çevreyolu ana cadde tanzimi 13.125 ton asfalt ihalesi yapıldı.(İhale Bedeli 3.750.872 TL) Akıncılar Mah. Okul tamir ve tadilatı devam ediyor. Mahalleler için parke ve bordür taşı alımı ihale aşamasında(ilanda) Altınekin Dedeler Ortaokulu 8 ek derslik yapımı geçici kabulü yapıldı(Maliyet 1.123.360 TL) Altınekin 24 derslikli yeni imam hatip ortaokulu inşaatı devam ediyor.(Maliyet 1.766.460 TL)

İSMAİL POÇAN / YENİ HABER