Büyükşehir Belediye Erzurumspor, bir yıllık aradan sonra lige geri döndü

Tarihinde geçen yıl ilk kez çıktığı Süper Lig'de beklenen performansı gösteremeyerek TFF 1. Lig'e düşen Büyükşehir Belediye Erzurumspor, bir yıldır hasretini çektiği Süper Lig'e ikinci kez yükselmenin mutluluğunu yaşıyor.
Büyükşehir Belediye Erzurumspor, bir yıllık aradan sonra lige geri döndü

Ligin son haftasında konuk ettiği Cesar Grup Ümraniyespor maçında Emrah Başsan (2), Hamroun ve Sissoko'nun golleriyle maçı 4-1'lik skorla kazanan mavi-beyazlı ekip, 2019-2020 sezonununda Hatayspor'un ardından Süper Lig'e çıkan ikinci takım oldu.

İlk iki sıradaki takımların doğrudan Süper Lig'e yükseleceği, diğer 4 ekibin de play-off oynayacağı TFF 1. Lig'de, Cesar Grup Ümraniyespor'u yenerek puanını 62 yapan Büyükşehir Belediye Erzurumspor, ikinci kez Süper Lig'de mücadele edecek.

Mavi-beyazlı ekibin yüzü "Şifo Mehmet" ile güldü

Sezon başında teknik direktör Muzaffer Bilazer ile anlaşarak lige başlayan Erzurum ekibi, ligin 4. haftasında Keçiörengücü'ne mağlup olduğu maçın ardından Bilazer ile yollarını ayırdı.

Yaşanan bu ayrılıktan sonra Erkan Sözeri ile anlaşan mavi-beyazlı ekip, Sözeri ile başarılı bir çıkış yakalayarak 2019-2020 sezonun ilk yarısını 30 puanla 2. sırada tamamladı.

Erzurum temsilcisi, TFF 1. Lig'in 27. haftasında konuk ettiği Fatih Karagümrük'e 3-1 yenilmesi üzerine Sözeri ile anlaşarak ayrıldı.

Geçen yıl Süper Lig'in 24. haftasında Galatasaray ile 1-1 kalmalarının ardından yönetim ile anlaşarak takımı bırakan Mehmet Özdilek, Sözeri'nin ardından Büyükşehir Belediye Erzurumspor'da tekrar teknik direktörlük koltuğuna oturdu.

Geçen sezon kötü gidişatın ardından takımdan ayrılan Özdilek, bu sene ise aynı takımın başında Süper Lig'e çıkmanın heyecanını yaşıyor.

Büyükşehir Belediye Erzurumspor Teknik Direktörü Özdilek: Bir yıllık emeğin karşılığını şampiyonlukla taçlandırmak çok önemliydi

TFF 1. Lig'in 34. ve son haftasında konuk ettiği Cesar Grup Ümraniyespor'u 4-1 yenerek Süper Lig'e çıkan Büyükşehir Belediye Erzurumspor'un teknik direktörü Mehmet Özdilek, bir yılın ardından tekrar Süper Lig'e yükselmekten dolayı mutlu olduklarını söyledi.

Özdilek, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, uzun emekler sonrası istedikleri gibi ligi bitirdiklerini ifade ederek, "Bir yıllık bir emek var ve bu emeğin karşılığını şampiyonlukla taçlandırmak çok önemliydi. Başta oyuncularıma ve herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Taraftarın bu şampiyonlukta büyük bir payı olduğunu belirten Özdilek, "En büyük övgüyü onlar hak ediyor çünkü geldiğimiz gün itibarıyla bize inançları hiç kaybolmadı hep desteklediler. Bu lige hakim olan bir teknik adam değilim ama bu takımı çok tanıdığım için burada dostlarımı kırmama adına bu teklifi kabul ettim ve çok da iyi yaptım. Ülke futbolu adına çok zor bir periyottan geçtik. Pandeminin öncesi ve sonrasını ayırırsak her maç finaldi. Son 6 maçın 5'ini kazanan bir takımdan bahsediyoruz." diye konuştu.

Özdilek, Büyükşehir Belediye Erzurumspor'un geçen sene Süper Lig'den düştüğünü anımsatarak, şöyle konuştu:

"Geçen sene beklenmedik ve hak etmediği şekilde ligden düştü. Büyükşehir Belediye Erzurumspor bu sene daha güçlü şekilde kafası dik şekilde hareket ederek Süper Lig'e döndü. Umarım bu mutluluğu bu gece kutlarız. Bazen beraberliklere bile sevinemedik ve mağlup olduğumuz zaman çok eleştirildik. Çok uzun bir maratondu. 60-70 gün futboldan uzak kalıp aynı ciddiyetle devam eden oyuncularım vardı. Kaybettiğimiz zaman şehrin gardı düşse de bizim gardımız hiç düşmedi. Kendimize ve oyuncularımıza her zaman inandık. 34 hafta sonra hak edilmiş bir şampiyonluk aldık."

Emrah Başsan'ın maçtaki performansını da değerlendiren Özdilek, "Zaman zaman oyuncunun yeteneği birçok maçta ön plana çıktı. Bugün de Obertan'ın sakatlanması nedeniyle Emrah'a 'maç senin' dedim ve öyle kaldı. Ona inancım çok yüksekti çünkü maçın gidişatına göre değişiklik yaparız diye düşünmüştüm. Emrah müthiş bir maç çıkardı. Kolay değil böyle maçlar oynamak ben oynadım psikolojisini iyi bilirim. Oyuncularımı mücadelelerinden dolayı tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Belediye Erzurumspor Onursal Başkanı Sekmen: Söz verdiğimiz gibi yeniden Süper Lig'deyiz

Tarihinde ikinci kez Süper Lig'e yükselme başarısı gösteren TFF 1. Lig ekiplerinden Büyükşehir Belediye Erzurumspor'un onursal başkanı Mehmet Sekmen, "Şükürler olsun. Söz verdiğimiz gibi yeniden Süper Lig'deyiz." ifadelerini kullandı.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı da olan Sekmen, mavi-beyazlı ekibin sahasında konuk edip 4-1 kazandığı Cesar Grup Ümraniyespor maçının ardından Erzurumspor'un Süper Lig'e çıkması üzerine sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

Sekmen, Erzurumspor'un Süper Lig'e çıkmasından mutluluk duyduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Şükürler olsun. Söz verdiğimiz gibi yeniden Süper Lig'deyiz. Kulüp başkanımıza, yönetimimize, teknik heyetimize, altın ayaklarımıza, en değerli gücümüz taraftarımıza şükranlarımı sunuyorum. Çünkü bu şehir her şeyin en iyisini hak ediyor."

Sekmen, maçın ardından sahada futbolcular ve teknik heyet ile bir araya gelerek büyük sevinç yaşadı.

Erzurum Valiliğinin resmi sosyal medya hesabından da "İnandık, başardık. Teşekkürler Büyükşehir Belediye Erzurumspor." açıklaması yapıldı.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Büyükşehir Belediye Erzurumspor'u kutladı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Süper Lig'e yükselen Büyükşehir Belediye Erzurumspor'u kutladı.

Kılıçdaroğlu, Büyükşehir Belediye Erzurumspor'un TFF 1. Lig'in son haftasında Cesar Grup Ümraniyespor'u 4-1 mağlup ederek Süper Lig'e yükselmesi üzerine, Twitter hesabından bir kutlama mesajı paylaştı.

Kemal Kılıçdaroğlu, mesajında, "Süper Lig'e yükselmeyi başaran Erzurumspor camiasını yürekten kutluyor, gelecek sezon mücadele edecekleri Süper Lig'de başarılar diliyorum." ifadesini kullandı.

Bakan Kasapoğlu'ndan Büyükşehir Belediye Erzurumspor'a tebrik

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, bir sezon aradan sonra Süper Lig'e yükselen Büyükşehir Belediye Erzurumspor için tebrik mesajı yayımladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre Kasapoğlu, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"TFF 1. Lig'de normal sezonunun 34. ve son haftasının tamamlanmasıyla Hatayspor'un ardından Süper Lig'e yükselen ikinci takım olan Büyükşehir Belediye Erzurumspor'u kutluyorum. Futbolcuları, teknik heyeti, yönetimi ve mavi beyazlı camiayı tebrik ediyorum. Büyükşehir Belediye Erzurumspor'a önümüzdeki sezon mücadele edeceği Süper Lig'de başarılar diliyorum."

Futbol camiasından Büyükşehir Belediye Erzurumspor'a tebrik

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor ve Gaziantep FK kulüpleri, bir sezon aradan sonra Süper Lig'e yükselen Büyükşehir Belediye Erzurumspor için tebrik mesajı yayımladı.

TFF'den yapılan açıklamada, "TFF 1. Lig'de bugün oynanan 34. hafta karşılaşmaları sonucunda Büyükşehir Belediye Erzurumspor, 2019-2020 sezonunu ikinci sırada bitirerek Süper Lig'e yükseldi. Türkiye Futbol Federasyonu olarak Büyükşehir Belediye Erzurumspor'u tebrik eder, önümüzdeki sezon Süper Lig'de başarılar dileriz." ifadeleri kullanıldı.

Galatasaray Kulübünün Twitter hesabında, "TFF 1. Lig'den Süper Lig'e yükselen Büyükşehir Belediye Erzurumspor'u başarısından dolayı tebrik ederiz." denildi.

Fenerbahçe Kulübü, "Süper Lig'e hoş geldiniz Büyükşehir Belediye Erzurumspor." ifadelerine yer verdi.

Beşiktaş Kulübünden yapılan açıklamada ise şunlar kaydedildi:

"Hoş geldiniz Dadaşlar. TFF 1. Ligi 2. sırada tamamlayarak Süper Lig'e yükselme başarısı gösteren Erzurumspor'u tebrik ederiz."7

Trabzonspor Kulübünün sosyal medya hesaplarından da "Yeniden hoş geldin Dadaş" paylaşımı yapıldı.

Gaziantep Futbol Kulübü, bir sezon aradan sonra Süper Lig'e yükselen Büyükşehir Belediye Erzurumspor için tebrik mesajı yayımladı.

Kulübün sosyal medya hesabından yayımlanan mesajda, "TFF 1. Lig’den Süper Lig’e yükselmeyi başaran Büyükşehir Belediye Erzurumspor’u tebrik eder, başarılar dileriz." ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: