ByLock kullandıkları iddiasıyla yargılanan polislerin davası

9 tutuklu sanığın yurtdışına çıkış yasağı konularak tahliyesine karar verildi
ByLock kullandıkları iddiasıyla yargılanan polislerin davası

İSTANBUL (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları iddia edilen 54'ü tutuklu 147 polisin yargılandığı davada, 9 sanığın tahliyesine karar verildi.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesince Büyükçekmece Mimar Sinan Spor Salonunda yapılan duruşmaya 50 tutuklu sanıkla bazı tutuksuz sanıklar ve avukatları katıldı.

Duruşmada, esas hakkındaki mütalaaya karşı beyanları alınan sanıklar ve avukatları, tahliye talebinde bulundu.

Talepleri değerlendiren mahkeme heyeti, ara kararında, tutuklu sanıklar Erol Topçu, Mehmet Ali Yılmaz, Ramazan Karaoğlan, Sezgin Kıran, Oğuzhan Karaçoban, Hamza Erol, Muhsin Öztürk, Yusuf Ermiş ve Fırat Develi'nin "Beyan ve sundukları belgelere göre şahsi, sosyal ve ailevi durumları ile sağlık problemleri ve tutuklu kaldıkları süre nazara alınıp yurtdışına çıkış yasağı konularak tahliyesine" karar verilmesine hükmetti.

Diğer tutuklu sanıkların bu hallerinin devamına karar veren heyet, bir sonraki duruşmanın sırasıyla 2, 3, 4, 5 ve 6 Temmuz'da Büyükçekmece Mimar Sinan Spor Salonunda yapılmasını kararlaştırdı.

İddianamede, sanıkların ByLock kullandıkları iddiasıyla "Silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.

Kaynak: