“Çalışan Gazeteciler Günü kutlu olsun”

Kamu adına görev yapan ve "halkın gözü kulağı" olarak nitelendirilen gazeteciler haklarına bundan 62 yıl önce kabul edilen yasayla kavuştu. Basın çalışanlarının özlük haklarını düzenleyen ve 4 Ocak 1961'de kabul edilen "212 Sayılı Kanun'nun Resmi Gazete'de yayımlandığı 10 Ocak ise her yıl "Çalışan Gazeteciler Günü" olarak kutlanıyor. Konya protokolü, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı.
“Çalışan Gazeteciler Günü kutlu olsun”

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, basın mensuplarının Konya’daki birlik ve beraberliğin güçlü olmasına büyük katkısı olduğunu belirterek, tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü tebrik etti.

ugur-ibrahim-altay.jpg

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajı şu şekilde: “Ülkemizin ve şehrimizin dört bir noktasında büyük bir özveri ile görev yapan tüm gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü yürekten kutluyorum. Haber alma hak ve hürriyetinin sağlanması bakımından son derece hassas bir vazife ifa eden, her türlü şart ve koşulda görevlerinin başında olan gazetecilerimiz; demokrasimizin vazgeçilmez unsuru olmaya devam ediyor. Sağduyulu ve ilkeli yayıncılık anlayışıyla; milli ve manevi değerlerimize karşı büyük bir hassasiyet gözeten gazetecilerimiz, milletimizin gönlünde ulvi bir yer edinmeyi başarmıştır. Konya’mız özelinde bakarsak; şehrimizin birlik ve beraberliğinin güçlü olmasında basın mensuplarımızın büyük katkısı vardır. Kalemi güçlü, tarafsız, ülkesini, milletini, vatanını seven basın mensuplarımız Türkiye’ye öncülük ediyor. Ben tüm hemşehrilerim adına basın mensuplarımıza teşekkür ediyorum. Yerelde ve ulusalda, milletimizin yükselen sesi olarak, büyük bir sorumluluk üstelenen medya mensuplarımız; ülke olarak yaşadığımız her türlü olağanüstü durumda etkili bir koordinasyon ve bilgi akışı sağlayarak son derece önemli bir sorumluluğu yerine getiriyor. Üstün gayretleriyle vazifelerini en güzel şekilde yapan tüm medya çalışanlarımızı tebrik ediyorum. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü vesilesiyle tüm gazetecilerimize meslek hayatlarında başarılar diliyor; 2023’ün sağlıklı, mutlu, huzurlu bir sene olmasını temenni ediyorum.”

vahdettin-ozkan.jpg

VALİ VAHDETTİN ÖZKAN’IN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI

Konya Valisi Vahdettin Özkan ise mesajında, “Kamuoyunun hızlı, doğru, tarafsız haber alma hakkını temin eden basın; vatandaşlarımızın adeta gözü, kulağı ve sesi olmaktadır. Tarafsız, ilkeli ve sorumlu habercilik anlayışı; hukuk ve düşünce özgürlüğünün gelişiminde de çok etkili bir araçtır. Medya; toplumsal bilinci artırmak ve güçlendirmek, kamu yararını her zaman ön planda tutmak ve farklı seslerin topluma duyurulması açısından çok önemli bir mecradır. Konya’mızın yerel basını da büyük bir sorumluluk bilinci ve özverili çalışmalarıyla şehrimizin sesi olmakla beraber, sosyal ve kültürel özelliklerini tanıtıp gelişimine her anlamda katkı sağlamaktadır. Özveriyle toplum adına görev alan, zorluklara rağmen mesleklerini en iyi şekilde icra etmeye gayret gösteren tüm basın çalışanlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

remzi-karaarslan.jpg

GAZETECİLİK FEDAKÂRLIK İSTEYEN MESLEKLERİN BAŞINDA GELMEKTEDİR

Milliyetçi Hareket Partisi Konya İl Başkanı Remzi Karaarslan’ın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle yaptığı basın açıklaması ise şu şekilde; “Gücünü halktan alarak mesai kavramı gözetmeden çalışan ve Milletimizin sesi olan basın mensuplarının ağır şartlarda çalıştığının farkındayız. Gazetecilik fedakârlık isteyen mesleklerin başında gelmektedir. Her türlü zor çalışma şartlarına rağmen, ilimizde görev yapan değerli basın mensupları görevlerini özveriyle yapmaktadırlar. Basın kuruluşlarında görev yapan gazeteciler, toplumun çıkarlarını göz önünde bulundurarak halkın doğru haber alma özgürlüğü yolunda hizmet etmek gibi büyük bir görevi üstlenmiş durumdadır. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi ‘Gazeteciler, gördüklerini, düşündüklerini, bildiklerini samimiyetle yazmalıdır.’ Yine Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli'nin ifade ettiği gibi ‘Şüphesiz demokrasi haber alma ve ifade özgürlüğüyle güçlenir ve zenginlik kazanır. Bin bir güçlükle mesleklerini icra etmeye çalışan değerli gazetecilerimizin çabaları takdir edilmesi gereken bir durumdur.’ Bu anlamlı günde Esenyurt’ta vazifesini icra ederken şehit edilen basın mensubumuz Cengiz Akyıldız başta olmak üzere tüm basın şehitlerimizi yâd ediyor, şartlar ne olursa olsun, görevinin başında olan, doğru haberin peşinde koşan, mesai kavramına yer vermeden çalışan; muhabirinden sayfa editörüne, yazarlarından matbaada çalışan kıymetli kardeşlerimizin ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, iyi ki varsınız diyoruz.”

ahmet-pekyatirmaci.jpg

GAZETECİLER TOPLUMUN VAZGEÇİLMEZİDİR

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, 10 Ocak “Çalışan Gazeteciler Günü” nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı. Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı mesajında; “Basın, düşünce, anlatım ve haber alma özgürlüğünün en etkili aracı olarak demokrasinin temel taşlarından bir tanesini oluşturmaktadır. Bu anlamda kurumlarla bireyler arasında veri akışını sağlayarak demokrasinin korunması için önemli bir misyonu üstlenmektedir. Bilgi ve habere ulaşmanın kolaylaştığı günümüz dünyasında yazılı ve görsel medyanın yanı sıra internet ve sosyal medya mecraları hızlı gelişim göstermektedir. Demokrasi kültürümüzün önemli bir parçası medyamızın basın meslek ilkeleri çerçevesinde doğru ve güvenilir yayın politikası ile kamuoyunu bilgilendirmesi büyük önem arz ediyor. Ayrıca medyanın sürdürdüğü yayın politikasının ülkemizin birlik ve beraberliğine katkı sağlaması, kişi hak ve özgürlüklerine saygı göstermesi, eleştirilerinde yapıcı bir tutum sergilemesi de aynı derecede önem arz ediyor. Basın Ahlak Kuralları özellikle halkın doğru haber alması üzerinde durmakta ve gazeteciliğin halkın yararına hizmet etmesini öngörmektedir. Bu bağlamda Konya basını etik kurallara uygun yayınlarıyla örnek olmaya devam ediyor. Basın aynı zamanda belediye hizmetlerinin kamuoyu ile paylaşılmasında önemli bir işlev görüyor. Biz basını "ortak akıl" ile yönetim tarzımızın bir parçası olarak görüyoruz. Bu konuda yapıcı eleştirileri dikkate alıyoruz. Kamuoyunun ülke ve dünya gündeminde yaşanan tüm gelişmelerden anında haberdar olması amacıyla gece gündüz demeden özverili bir şekilde çalışan tüm basın mensuplarımızın ortaya koydukları gayret ve özverili çalışmaları takdirle karşılıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle tarafsız ve ilkeli gazetecilik görevini yürüten başta yerelde çalışan gazeteler olmak üzere tüm gazetecilerimizin gününü en içten dileklerimle kutluyor, görevlerinde kolaylıklar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

hasan-kilca.jpg

GAZETECİLİK, DEMOKRATİK VE ŞEFFAF TOPLUMLARIN VAZGEÇİLMEZ UNSURLARINDAN BİRİDİR

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, yayımladığı mesajla gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü tebrik etti. Başkan Hasan Kılca’nın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajı şöyle; “Gazetecilik, demokratik ve şeffaf toplumların vazgeçilmez unsurlarından biridir. Gazetecilik, her koşulda gerektirdiği dinamizm ve fedakârlığıyla icrası zor mesleklerdendir. Basın çalışanları, halkın haber alma ve bilgi edinme hakkını cefakârca yürüten kahramanlardır. Ülkemizin geleceği ve milletimizin menfaatleri doğrultusunda ilkeli, doğru ve tarafsız bir şekilde çalışan gazeteciler, toplumun genel talepleri ile görüşlerini kamuoyuna yansıtma görevini de üstlenmektedirler. Basın çalışanlarımız yerel ölçekte şehrin, genel ölçekte de ülkenin gelişmesine önemli katkı sunmaktadırlar. Gazeteciler, ‘Doğru bilginin aktarılması ve halkın menfaatlerinin korunması’ ilkelerinden ayrılmadan olaylar ve durumlar karşısında farklı bakış açıları ile milletin sesi ve vicdanı olurken, düşünceleri ve yorumlarıyla da demokrasinin güçlenmesini sağlarlar. Toplumun genel talep ve görüşlerini kamuoyuna yansıtma görevini taviz vermeden yerine getirme gayreti içerisinde olan muhabirinden, sayfa editörüne, yazarlarından, matbaa çalışanına kadar tüm basın emekçileri; bu mesleğe gönül vererek mesai mefhumu gözetmeksizin, ailesinden, sevdiklerinden ve özel hayatından da feragat etmektedirler. Halkımızın gözü, kulağı ve sesi konumundaki Konyamızın tüm basın ve medya kuruluşları, işlevselliği ve görevlerini yerine getirme noktasındaki çalışmaları, yaptığı yayınlar, ortaya çıkardığı ürünler ile geldiği seviye takdir edilecek konumdadır. Şehrimiz ve insanımız adına ortaya konulan bu gayret dolayısıyla Konya’mızın yerel basını başta olmak üzere tüm medya kuruluşlarına şükranlarımı sunuyorum. Bu duygu ve düşüncelerle; görevleri başında vefat eden gazetecilere Allah’tan rahmet; işine emek ve gönül veren tüm basın mensuplarımıza sağlık, mutluluk ve başarılarla dolu uzun bir meslek yaşamı diliyorum. Tüm medya çalışanlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü tebrik ediyor, meslek hayatlarındaki başarılarının devamını diliyorum.”

mustafa-kavus.jpg

BAŞKAN KAVUŞ’TAN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında gazetecilerin topluma yaptığı katkıya dikkat çekti. Başkan Kavuş, “Basın mensuplarımız görsel ve yazılı medyanın farklı mecralarında özverili çalışmalarıyla hem bilgi edinmemizi hem de ülkemiz başta olmak üzere dünyanın dört bir tarafında cereyan eden hadiselere bakış açımızın şekillenmesinde çok önemli bir vazifeyi de yerine getirmektedir.” ifadelerini kullandı. İçinde bulunduğumuz teknoloji çağının bilgiye ulaşmayı kolaylaştırdığını fakat çeşitli sıkıntıları da beraberinde getirdiğini vurgulayan Kavuş, “Teknolojinin çok hızla ilerlemesi, sosyal medya başta olmak üzere medyanın çeşitlenmesi ve herkesin kolay erişebilmesi doğru bilginin ve enformasyonun önemini bir kez daha hatırlatmıştır. Bu noktada gazetecilerimiz tecrübe ve deneyimleriyle yanlış haber ve bilgileri süzgeçten geçirerek dezenformasyonu önlemektedir. Yaptıkları objektif haberlerle ülkemizin içinde bulunduğu sıkıntıları aşmada ve elde ettiği başarıların çoğalmasında, Türkiye Cumhuriyetimizin 100. yılına hazırlandığı ve Türkiye Yüzyılı vizyonu ışığında yaptığı atılımlar ve çalışmalarda değerli gazetecilerimizin emeği ve katkısı yadsınamaz bir gerçektir.” dedi. Başkan Kavuş sözlerini şöyle sürdürdü; “Herkesin düşüncelerini özgürce kamuoyuyla paylaşması ve bu düşüncelerin kitlelere ulaştırılmasında azim ve gayretle gece gündüz çalışan değerli gazetecilerimizin 10 Ocak çalışan Gazeteciler Günü’nü tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum. Bu vesileyle ahirete irtihal eden değerli gazetecilerimizi de rahmetle anıyorum.”

osman-secgin.jpg

‘GAZETECİLİK ÖNEMLİ BİR MESLEKTİR’

Büyük Birlik Partisi (BBP) Konya İl Başkanı Osman Seçgin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Seçgin, “Gazetecilik, halkımızın haber alma hakkını kullanmasına yardımcı olmak amacıyla doğruluk, tarafsızlık, objektiflik, özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi değerleri uhdesinde barındıran önemli bir meslektir. Bu mesleği icra etmekte olan gazeteci arkadaşlarımız da ilkeli yayıncılık anlayışı çerçevesinde olayları tarafsız bir şekilde halka aktarmakta, bir anlamda kamu vicdanının sesi olmaktadırlar. Demokrasilerin vazgeçilmez unsurları olan basın ve medya, aynı zamanda kurumlarla bireyler arasındaki veri akışını sağlayan düşünce, ifade ve haber alma özgürlüğünün en etkin araçlarıdır. Halkı bilgilendirmek maksadıyla, mesai mefhumu olmadan her şart altında görevini yapmaya çalışan gazeteci arkadaşlarımızın özverileri bütün takdirlerin üzerindedir. Bu vesileyle; Konyalı hemşerilerimize sunmuş oldukları hizmetten dolayı ilimizdeki tüm basın-yayın kuruluşlarının temsilci ve çalışanlarının, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günlerini kutluyor, Rahmetli Şehit Liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu’yla birlikte kaybettiğimiz İsmail Güneş kardeşimiz başta olmak üzere, görevlerini yerine getirilerken hayatlarını kaybeden tüm meslek mensuplarını rahmetle anıyorum”

ramazan-erkoyuncu.jpg

“GAZETECİLİK ONURLU BİR MESLEKTİR”

PANKOBİRLİK Genel Başkanı ve Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Erkoyuncu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Mesajında, toplum hayatında gazetecilerin üstlendiği sorumluluğun önemli olduğunu belirten Başkan Erkoyuncu, “Gazeteciler, zor ancak son derece önemli bir görevi fedakârca ifa etmektedirler. Bu zorluğun ve fedakârlığın bilincinde olduğumuzu, özellikle belirtmek istiyorum. Bulundukları bölgenin kalkınması ve gelişimine, sağduyu ile görevini ifa eden gazetecilerimizin yapacağı katkı, kalkınmayı inşa mesabesindedir. Bu hem sosyal ve ekonomik olaylar için hem de elbette üretim için göz ardı edilemeyecek bir gerçektir. Değerli gazetecilerimizin, birçok görevde, gazeteci kimlikleri ile ayakta durma kararlılığı ile kalemlerine ve mesleklerine sahip çıkarak ve asla gazeteci kimliklerinden taviz vermeden geçmişlerinden devraldıkları mirasa sahip çıktıklarını, aynı kararlılığı, zorluklarla ve imkansızlıklarla mücadele noktasında yaptıkları işin bilincinin oluşturduğu motivasyonla devam ettirdiklerini görmekten mutluluk duyuyoruz. Bugün dünya üzerinde medyanın nasıl bir fonksiyon üstlendiğini bilmeyen hiçbir kesim yoktur. Bu bilinç doğrultusunda iyiler kadar kötülerinde olduğu dünyamızda enformasyonu yer yer de bir dezenformasyon olarak ortaya koyanlarda olabilir.

Devlet ve millet hayatının can damarlarını haber, araştırma, yazı ve yorumlarıyla sürekli açık tutan, damarların çift taraflı çalışmasını sağlayan gazeteciler; zor, meşakkatli, mesuliyeti yüksek ancak bir o kadar onurlu, bir o kadar kutsal bir mesleğin mensuplarıdır. Çünkü bu meslek, üstlendiği işlev itibarıyla zorluklar ve yokluklar karşısında yıkılmaz, eğilmez bir irade, hak terazisinden sapmayan bir vicdan, yüksek bir karakter gerektirir. Bu duygu ve düşüncelerle tüm gazetecilerimizin Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyor, meslek hayatlarında başarılar diliyorum” dedi.

huseyin-cevik.jpg

KONYA BASINI GÜÇLÜ YAYINCILIK ÇİZGİSİYLE VATANDAŞLARIN SESİ OLUYOR

Konya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Çevik, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, demokrasinin temel taşlarından olan basının, kamuoyunun sesi ve vicdanı olduğunu söyledi. “Günümüzde yazılı ve görsel medyanın yanı sıra internet ve sosyal medyanın da faaliyet ve etki alanı genişlemiş, basının önemi daha artmıştır” diyen Konya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Çevik, şunları kaydetti: “Demokratik, şeffaf bir toplum olmanın önceliklerinden biri kamuoyunu doğru ve hızlı bilgilendirmektir. Bu noktada toplumun sesi olan basın mensupları, doğru, tarafsız ve güncel bilgiye hızlı bir şekilde ulaşılması için sürekli kendilerini geliştirip, anın takipçisi olmak durumundalar. Mesleklerini icra ederken toplumumuzun hassasiyetlerini göz önünde bulundurmaya özen göstermeleri, karanlık odakların algı operasyonlarına alet olmamaları da büyük önem arz etmektedir. Yakın dönemde 15 Temmuz 2016 hain darbe girişiminde Türk basınının millet iradesini hiçe sayan vesayetçi anlayışlara, darbecilere itibar etmeyerek milletimizin, devletimizin yanında mücadele vermeleri her türlü takdiri hak etmektedir. Bu duruş, Türk basının sorumluluk sahibi olduğunun, vatan, millet sevdasının ne denli benimsendiğinin en güzel örneklerinden biridir. Konya basını da güçlü yayıncılık çizgisiyle vatandaşların sesi olmakta, demokrasiyi güçlendirmektedir. Basın mensuplarımız, ilimizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesi, kalkınması için yürütülmekte olan çalışmalar ile projelerin vatandaşlarımızla paylaşılması noktasında özveriyle çalışmaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle, kamuoyunun aydınlatılması konusunda üzerine düşen görevi her türlü şartta, mesai kavramı gözetmeksizin büyük bir fedakârlıkla, doğru ve ilkeli habercilik anlayışı ile yerine getiren basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, kendilerine başarılar diliyorum.”

Etiketler :