Çalışarak atlatacağız

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Merkez Yönetim Kurulu Üyesi (MYK) Üyesi Güzide Çipan, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından depremzedelere istihdam çağrısında bulunarak, “Her iş insanımız deprem bölgelerinden gelen kardeşlerimizden, meslek ve iş durumlarına göre en az bir kişiyi istihdam ederek hayata yeniden tutunmalarını sağlamalıdır. Bu amaçla Bütün Esnaf Birliklerimizin ve Odalarımızın “çalışarak atlatacağız” kampanyasını sahiplenerek hayata geçireceklerine olan inancım tamdır” dedi
Çalışarak atlatacağız

Çipan yaptığı yazılı açıklamada, depremlerin 10 ili ve 13,5 milyon vatandaşı direk etkilediğini söyledi. Yaşanan acının tarifinin olmadığını ve ülke olarak büyük bir imtihandan geçildiğinin altını çizen Çipan, “Ancak, necip milletimiz ve yüce devletimiz el birliğiyle adeta savaş verir gibi bölgeye akın etmiştir. Gün birlik günüdür ve yaralarımızı beraber sarmak, acılarımızı paylaşmak zorundayız. Şu anda bölgede yaşayan ve bölgeden başka illere taşınmak zorunda kalan her vatandaşımızın her şeye ihtiyacı vardır. Bu ihtiyaçları karşılamak üzere ilk saatten itibaren gayret gösteriyoruz ve göstermeye devam edeceğiz.” dedi.

KONYA SEFERBER OLDU

Depremin ardından Konya’nın adeta bölgeye seferber olduğuna dikkat çeken Çipan, “Konya’mız, Valimizle, Büyükşehir belediye başkanımız başta olmak üzere tüm belediye başkanlarımız ve bütün birimleriyle afet bölgesindedir. Esnaf Odalarımız, Ticaret odamız, Sanayi Odamız öncülüğünde bütün esnaf ve iş insanlarımız yardım yarışına girmiştir. Partimizin bütün mensupları da dahil olmak üzere aziz hemşerilerimiz seferber oldu” diye konuştu. Bazı sosyal medya paylaşımlarının ülkemizin zor günlerden geçtiği bugünlerde, sürece zarar verdiğini vurgulayan Çipan, şöyle devam etti, “Ancak görüyorum ki sosyal medyadan yayılan bazı paylaşımlar sebebiyle bilhassa ayni yardımların ulaşması yavaşlıyor. Bölgede yer alan başta AFAD, JAK, PAK ve Madencilerimiz olmak üzere arama kurtarma faaliyetleri devam ediyor. Ancak deprem bölgesinde yaşayan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının karşılanması üzere iaşe ve ikame konusunda faaliyet gösteren AFAD, KIZILAY ve Belediyelerimizin talepleri takip edilerek yardımlar sürdürülmelidir. Devletimiz ve milletimiz hiç kimseyi aç ve açıkta bırakmaz.”

İSTİHDAMA DESTEK VERİLMELİ

“Bir yandan arama kurtarma faaliyetleri, diğer yandan yardım faaliyetleri devam ederken unutulmalıdır ki hayat devam ediyor, edecek” diyen Çipan, depremlerden etkilenerek, Konya başta olmak üzere ülkemizin her tarafına taşınan depremzedelerin bundan sonraki süreçlerine de destek olunması gerektiğini söyledi. Bu konuda herkesi duyarlı olmaya davet eden Çipan, “Kardeşlerimizin, gelecek kaygısından ve belirsizlikten kurtulmalarının, hayata tekrar adapte olmalarının, psikolojilerinin düzelmesinin sağlanması gerekir. Bu amaçla, devletimizin çalışmalar yaptığını biliyorum. Esnaf ve iş insanlarımıza çağrım bu konuda nettir. Her iş insanımız deprem bölgelerinden gelen kardeşlerimizden, meslek ve iş durumlarına göre en az bir kişiyi istihdam ederek hayata yeniden tutunmalarını sağlamalıdır. Bu amaçla Bütün Esnaf Birliklerimizin ve Odalarımızın “çalışarak atlatacağız” kampanyasını sahiplenerek hayata geçireceklerine olan inancım tamdır. Unutulmamalıdır ki artı bir büyütür. Verdiğiniz bu fırsat vesilesiyle, depremlerde hayatını kaybeden tüm kardeşlerimi Allah’tan rahmet yakınlarına baş sağlığı ve geride kalanlara sabır, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Rabbim Milletimizi ve Devletimizi Korusun.” diye konuştu.

Etiketler :