Çanakkale şehitlerini ölümsüzleştirdiler!

Çanakkale Zaferinin 105. yıldönümü nedeniyle Konya Sarraflar Yeraltı Çarşısında yer alan 'Çanakkale Şehitleri'ni Anma' konulu resim sergisi, Konyalı vatandaşlarla buluştu. Sergi, 21 Mart'a kadar devam edecek.

Çanakkale şehitlerini ölümsüzleştirdiler!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Vatandaşların, Çanakkale Zaferi ve orada şehit olan Mehmetçikleri unutmamaları adına her yıl geleneksel olarak resim sergisi düzenlediklerini söyleyen Sarraflar Yeraltı Çarşısı Başkanı Yaşar Karakulak, “ Çanakkale’de Mehmetçiklerimizi unutmadık ve unutmamak adına böyle bir sergi düzenliyoruz. Cengiz Hocamız da buradaki resimleri kendisi tasarladı. Buradaki esnaf arkadaşlarımızın adına teşekkür ediyoruz. Sergi 1 hafta boyunca burada olacak. Tüm vatandaşlarımızın bu sergiye gelmelerini ve şehitlerimizi unutmamalarını istiyoruz “ ifadelerini kullandı.

sergi-2.jpg

‘ MÜCADELECİ RUHU UNUTMAMAK İÇİN GÜZEL BİR ÇALIŞMA’

Mücadelelerin yaşandığı dönemin hikayesini, günümüz insanın gündemine taşımak ve gençliğin yüreğinde o mücadeleci ruhu yeniden şerbetleyebilmek adına güzel bir çalışma yapıldığını vurgulayan Tarihçi Yazar Cengiz Acar, “ Buradaki çalışmaların yaklaşık olarak yüzde 30’u ve yüzde 40’ı ilk kez benim tarafından basıldı. Bundan 8-10 yıl önce Karatay Belediyesinin fuaye alanında da böyle bir sergi gerçekleştirmiştik. Bu sefer de Sarraflar Derneğinin aracılığı ile bunu yaptık. Kendilerine vesile oldukları için çok teşekkür ediyorum. Özellikle sergimizin ana teması çok önemli. Belli kişiler ve şahsiyetler üzerine değil, bizzat gönüllü bu davanın içinde olmuş, mücadeleye katılmış insanlar, ismi ve adı belli olmayan, sokaktaki gönüllülerin bilgileri, belgeleri, onların görselleri ön plana çıkarıldı. Onların bir teması var. Ayrıca Çanakkale’deki isimsiz kahramanların yanında bir de Birinci Dünya Savaşı ve İstiklal Harbi yıllarını anlatan resimler yer alıyor. Bütün Konyalıların gelip görmelerini istiyoruz” dedi.  

sergi-3.jpg

sergi-3.jpg


•SÜMEYRA KENESARI / YENİ HABER GAZETESİ

Bakmadan Geçme