Çarşı iznine çıkan askerlerden 15'inin şehit olduğu terör saldırısı unutulmuyor

Kayseri'de çarşı iznine çıkan askerlerden 15'inin şehit olduğu, 54'ünün yaralandığı terör saldırısının acısı, aradan geçen 6 yıla rağmen dinmiyor.
Çarşı iznine çıkan askerlerden 15'inin şehit olduğu terör saldırısı unutulmuyor

1. Komando Tugay Komutanlığında görevli askerlerin 17 Aralık 2016'da halk otobüsüyle çarşı iznine çıktıkları sırada patlayıcı yüklü araçla düzenlenen terör saldırısının 6. yılında, anma törenine katılmak üzere bazı şehit yakınları ile gaziler Kayseri'ye geldi.

Şehit piyade er Yunus Emre Duran'ın babası Mahmut Duran, AA muhabirine, terör saldırısı yeni olmuş gibi acılarının devam ettiğini söyledi.

Yargı sürecini yakından takip ettiğini belirten Duran, "Devletimizin bütün kurumları her zaman yanımızda. Bazen boğazım düğümleniyor. O acıyı ilk günkü gibi yaşıyoruz. Ailece bu acıyı yaşamaya devam ediyoruz. Allah devletimize zeval vermesin. Kurban olduğum Allah, onların soyunu, kökünü kurutsun. Bir daha da böyle bir şey yapamazlar inşallah. İnlerine kadar girdik, girmeye de devam edeceğiz inşallah." diye konuştu.

sehitlerimiz.jpg

Duran, mahkemenin bir an önce bitmesini ve sanıkların en ağır şekilde cezalandırılmasını istediğini aktardı.

"Huzur içinde yaşamak istiyoruz"

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şube Başkanı Ali Yavuz ise şehitlerin kanının yerde kalmaması için devletin ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin elinden geleni yaptığını kaydetti.

Yavuz, "Bizim kimseyle, ne Kürt ne Laz ne Çerkez ile bir ayrımız gayrımız yok. Biz etle tırnak gibi olmuşuz, aile olmuşuz. Aynı ortamda yaşayan birer bireyiz. Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde herkesle birlik ve beraberlik içinde yaşamak istiyoruz. Huzur içinde yaşamak istiyoruz. Terör örgütünün bitirilerek, Türk bayrağının her yerde dalgalanmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Saldırı

1. Komando Tugay Komutanlığında görevli askerlerin çarşı iznine çıkışı sırasında 17 Aralık 2016'da patlayıcı yüklü araçla düzenlenen saldırıda 15 asker şehit olmuş, 54 asker yaralanmıştı.

Saldırıyla ilgili 8 sanık, Kayseri 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki yargılama sonucu çeşitli hapis cezalarına çarptırılmış, 10 sanık ise delil yetersizliğinden beraat etmişti.

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, ana davada, 9 sanık hakkındaki kararı onamış, 9 sanığın dosyasını ise eksik soruşturma gerekçesiyle bozmuştu.

Firariyken yakalanan terör saldırısının faillerinden PKK'lı "Fırat/Botan" kod isimli Ferhat Tekiner'in yargılandığı dosyayla birleştirilen 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki davada, 11 sanığın yargılanması devam ediyor.


Kayseri şehitleri terör saldırısının 6'ncı yılında anıldı

Kayseri'de 17 Aralık 2016'da çarşı iznine çıkan 1. Komando Tugay Komutanlığında görevli askerleri taşıyan halk otobüsüne yönelik patlayıcı yüklü araçla düzenlenen terör saldırısında şehit olan 15 asker için olayın yaşandığı yerde anma töreni düzenlendi.

aa-20221217-29760279-29760269-kayseri-sehitleri-teror-saldirisinin-6nci-yilinda-anildi.jpg

Talas ilçesindeki Şehit Komandolar Durağı önünde Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şubesince düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından şehitler ve gaziler için dua edildi.

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, törende, 17 Aralık 2016'da yaşanan acıyı derinden hissettiklerini söyledi.

Terörün amacının sindirme ve kaos ortamı oluşturmak olduğuna dikkati çeken Çiçek, Türk milletinin bin yıldır varoluş mücadelesi verdiğini, bin ölüp bin dirildiğini vurguladı.

Türkiye'nin Cudi'de, Gabar'da terörle mücadelesinin sürdüğünü anlatan Çiçek, şöyle devam etti:

"Biz şehitleri yeni vermiyoruz. Biz binlerce yıldır var olmak için bu topraklarda şehitler veriyoruz. Biz sadece şehitlerimize mahcup olmaktan korkarız. Bizim tek korkumuz, şehitlerimizin ailelerine mahcup olmak. Yüzlerine bakamayacak durumlara düşmekten korkarız. İstedikleri kadar bomba patlatsınlar, istedikleri kadar kaos oluşturmaya çalışsınlar, vallahi bu millet diz çökmez, çöktürülemez."

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ise 6 yıl önce yaşanan hain saldırıdan dolayı yaşanan acıyı anlatmaya kelimelerin yetersiz kaldığını belirtti.

Şehitlere Allah'tan rahmet, gazilere ise sağlıklı ömürler dileyen Büyükkılıç, Kayseri halkının bu saldırıyı en derinden hissettiğini dile getirdi.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şubesi Başkanı Ali Yavuz ise şehit ailelerinin ve gazi yakınlarının bir milletin en kıymetlileri olduğunu vurguladı.

Terör saldırısının dava sürecini yakından takip ettiklerini aktaran Yavuz, adalete güvendiklerini, yargının saldırının faillerine en ağır cezayı vereceğine inandıklarını ifade etti.

Protokol üyeleri ve şehir dışından gelen aileler, şehitlerin isimlerinin yazdığı komandolar durağına gül bıraktı.

Öte yandan Erciyes Mavi Kartalları Derneğinin üyeleri olan eski komandolar da Türkiye'nin farklı kentlerinden gelip şehitleri andı. Dernek üyeleri Türk bayrağı açıp komando marşını okuyarak şehitlere dua etti.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Avcılar Şubesinden gelen gaziler de törene katıldı.

Etiketler :