Casper, 2024'te etkili olacak teknoloji trendlerini paylaştı

Casper, Microsoft ile yaptığı işbirliği kapsamında tüm Windows 11 ön-yüklü bilgisayarlarında Windows Copilot uygulamasını da kullanıcılarıyla buluşturuyor.
Casper, 2024'te etkili olacak teknoloji trendlerini paylaştı

Casper, 2024 ve sonrasında teknoloji dünyasını önemli ölçüde etkileyecek 5 trendi sıraladı.

Casper açıklamasına göre, yapay zeka teknolojisinin ilerlemesinden yüksek hızlı internetin kullanılmasına, çevre dostu teknolojilerden kuantum bilgisayarların geliştirilmesine kadar yaşanan birçok gelişme kullanıcıların teknoloji kullanım alışkanlıklarını değiştiriyor.

Marka, Excalibur, Casper Nirvana ve Casper VIA alt markalarıyla, 2024'te de tüketicilerin teknoloji tercihlerinde yerini alıyor.

Üretken yapay zeka daha önce görülmemiş çalışmalara imza atacak

Araştırmalar, yapay zekanın 2025'e kadar tüm verilerin yüzde 10'unu oluşturacağını ve bu alanda 2024'te büyük bir büyüme beklendiğini öngörüyor.

Microsoft'un yeni yapay zeka platformu Windows Copilot, dünyanın dört bir yanındaki bilgileri tutarlı bir şekilde bir araya getirerek akıcı, samimi ve güçlü argümanlarla desteklenebilen çıktı haline dönüştürebiliyor. Casper, Microsoft ile yaptığı işbirliği kapsamında tüm Windows 11 ön-yüklü bilgisayarlarında Windows Copilot uygulamasını kullanıcılarıyla buluşturuyor.

Tüketici elektroniği fuarı CES, bu yıl, görüntü kalitesini artıran ve dekorasyon alanında da kullanılabilen şeffaf televizyon, göz sağlığını olumsuz etkileyen mavi ışığı yüzde 61'e kadar filtreleyebilen ekran teknolojileri, taşınabilir ve katlanabilir monitör öne çıktı.

Özellikle oyun bilgisayarlarının sağladığı performans kriterleri ve yoğun grafik özellikleri, donanım gerektiren iş alanlarında da profesyoneller tarafından tercih ediliyor. Masaüstü bilgisayarlara ya da mobilleşmenin verdiği konforla güçlü dizüstü bilgisayarlara ilgi artacak.

Açıklamaya göre, ülkeler ve şirketler, net sıfır emisyon taahhütlerini yerine getirmek için çalışmalarına devam ediyor. İnsanlar da bireysel olarak, çevre üzerindeki etkilerini en aza indirmek ve karbon emisyon oranlarını düşürmek için teknolojiden daha fazla yararlanacak. Fosil yakıt tüketimini azaltmak için üretilen elektrikli arabalar, bisikletler, scooterler ve toplu taşıma araçları üzerine teknolojik geliştirmeler devam edecek ve pazar payları artacak.

Kuantum bilgisayarlar, yeni evrenlerin keşfedilmesinde önemli rol oynayacak. Bilim adamları ve mühendisler, geleneksel klasik bilgisayarların çözmesinin imkansız olduğu bazı sorunların çözümlerinin, kuantum bilgisayarlarla kolay olacağını öngörüyor. Enerjinin ve malzemenin atom ve atom altı seviyelerindeki davranışını açıklayabilen kuantum bilgisayarlar, bu sayede kuantum sistemlerin öğrenilmesine, modellenmesine ve şekillendirilmesine yardımcı olacak.

Kaynak:AA