Cavusoglu: Turska će uvijek biti uz palestinski narod

Turski ministar vanjskih poslova Mevlut Cavusoglu je putem zvaničnog Twitter profila uputio poruku povodom Međunarodnog dana solidarnosti s palestinskim narodom te poručio kako će Turska uvijek stajati uz palestinski narod u njegovoj pravednoj borbi
Cavusoglu: Turska će uvijek biti uz palestinski narod

Ministar vanjskih poslova Turske Mevlut Cavusoglu izjavio je kako će Turska uvijek biti uz palestinski narod, javlja Anadolu Agency (AA).

Cavusoglu je putem zvaničnog Twitter profila uputio poruku povodom Međunarodnog dana solidarnosti s palestinskim narodom.

"Svim srcem podržavamo našu palestinsku braću i sestre na Međunarodni dan solidarnosti s palestinskim narodom. Palestinsko pitanje je i naše pitanje. Uvijek ćemo stajati uz palestinski narod u njegovoj pravednoj borbi", poručio je Cavusoglu.

Oglasilo se i Ministarstvo vanjskih poslova Turske.

"Nastavit će s našim naporima da na temelju dvodržavnog rješenja trajno eliminišemo historijsku nepravdu koju je pretrpio bratski palestinski narod", istaknuto je iz turskog MVP-a.

Generalna skupština UN-a 1979. godine usvojila je odluku prema kojoj se 29. novembar obilježava kao Međunarodni dan solidarnosti s palestinskim narodom.