Çavuşoğlu'dan Yunanistan ile Akdeniz'de yaşanan gerilimle ilgili açıklama

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunanistan'la yaşanan Doğu Akdeniz'deki gerilim hakkında, "Sismik araştırma gemilerimizi gönderdik, kimseye taviz veremeyiz, kimse bize 'siz kötü niyetlisiniz' diyemez" dedi.
Çavuşoğlu'dan Yunanistan ile Akdeniz'de yaşanan gerilimle ilgili açıklama

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ile ortak basın toplantısında, gündeme ilişklin soruları yanıtladı. Çavuşoğlu, Doğu Akdeniz'deki gerilimle ilgili, Yunanistan'a 'Taviz yok' mesajı verdi. 

Çavuşoğlu'nun açıklamaları:

ALMANYA'NIN KORONAVİRÜS KARARI

Koronavirüs dünyada her şeyi değiştirdi. İnsanların seyahat özgürlüğünü de kısıtladı. Bu konuda siyasi kararlar alındı. AB, Türkiye'yi güvenli ülkeler listesine almadı. Daha önce listede olan bazı ülkeleri de listeden çıkardılar. Almanya'daki vatandaşlarımız ve Alman turistler Türkiye'ye gelmek için çok ses çıkarttı, taleplerini bize de Almanya'ya da ilettiler. Avrupa'dan bazı ülkeler bu kısıtlamaları kaldırdı ama AB kararı ortadayken Almanya bazı bölgelere kısıtlamayı kaldırdı. Karayolu ile gelen vatandaşlarımız da var, bu vatandaşlarımızın da döndükten sonra karantinaya tabi tutulmaması için Almanlar, Türkiye'de test yapabilirsiniz dedi. Bu Almanlar için de geçerli. Burada Türk-Alman ayrımı yapılmıyor. Biz rahat gelebilmeleri için Almanların bu talebine 'tamam' dedik. 

DOĞU AKDENİZ'DEKİ GELİŞMELER

Doğu Akdeniz'de iyi niyet göstergesi olarak, özellikle Merkel'in ricası üzerine bir taviz değil, geçici bazı jestler yaptık. 'Bu jestleri yaparız, ama Yunanistan ve Rum kesiminden olumlu adım değil, aksine olumsuz hareketler göreceksiniz' demiştik, öyle de oldu. Sismik araştırma gemilerimizi gönderdik, kimseye taviz veremeyiz, kimse bize 'Siz kötü niyetlisiniz' diyemez, karşımızda kötü niyetli bir ülke var, birini suçlayacaklarsa Yunanistan'ı suçlasınlar.