ÇEDAŞ yılbaşında 124 kişilik ekibiyle sahada olacak

SİVAS (AA) - Sivas, Tokat ve Yozgat’ta yaklaşık 1 milyondan fazla aboneye hizmet veren Çamlıbel Elektrik Dağıtım AŞ (ÇEDAŞ) yılbaşı gecesinde 124...
ÇEDAŞ yılbaşında 124 kişilik ekibiyle sahada olacak

SİVAS (AA) - Sivas, Tokat ve Yozgat’ta yaklaşık 1 milyondan fazla aboneye hizmet veren Çamlıbel Elektrik Dağıtım AŞ (ÇEDAŞ) yılbaşı gecesinde 124 kişilik ekiple sahada olacak.

ÇEDAŞ'tan yapılan açıklamaya göre, yılbaşı gecesinde şehirlerde kesintisiz enerji sağlanması için 3'ü mühendis, 121'i saha personeli olmak üzere 124 kişilik bir ekip oluşturan ÇEDAŞ, 5'i Sivas, 3'ü Tokat ve 2'si Yozgat'ta olmak üzere toplam 10 mobil jeneratörü de göreve hazır tutacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen ÇEDAŞ Genel Müdürü Niyazi Kıvılcım, yeni yılın mutluluk getirmesini temenni etti.

Sivas, Tokat ve Yozgat'ta elektrik hizmeti veren bir şirket olarak yılbaşı gecesinde beklenmeyen arızalardan kaynaklı kesintilere karşı alarm durumunda olduklarını vurgulayan Kıvılcım, "Her zaman olduğu gibi bu güzel gecede de vatandaşlarımızın enerji sıkıntısı yaşamaması için sahada olacağız. Bu kapsamda yılbaşı günü için personel sayımızı artırdık. Yine merkezi kontrol ve veri toplama sistemi olarak ifade ettiğimiz SCADA merkezimiz ile uzaktan besleme yapabileceğimiz istasyonlarda da olası bir kesinti süresini en aza indirmek için ekiplerimiz hazır olacak. Bu sırada mobil jeneratörlerimizi de 3 kentimizin merkezi noktalarında bekleteceğiz." ifadelerini kullandı.

Yeni yılın yanı sıra sert kış koşullarına karşı da alarm durumunda olduklarını aktaran Kıvılcım, kesinti sayısı ve sürelerini minimum seviyede tutmak için 7 gün 24 saat esası ile çalıştıklarını belirtti.

Kaynak:

Etiketler :