Çekimler başka bahara kaldı

Sektörde edindiği deneyimlerle 2011 yılında açtığı işletmesinde fotoğraf çekimine dair memnuniyet odaklı hizmet veren Stüdyo Osmanlı Firma Sahibi Şükrü Yavuz işletmesinin kuruluş aşaması ve sektörüne Covid-19’un etkilerini Yeni Haber okurları ile paylaştı.
Çekimler başka bahara kaldı

Fotoğrafçılık alanında geçmişten gelen deneyimiyle sektörde işyeri açanŞükrü Yavuz; “Çıraklık, kalfalık dönemime askerliği de eklersem bu zaman benim için yaklaşık 8 yıl sürdü.Ardından 2011 yılında açtığım kendi işyerimi şuan halen çalıştırmaktayım. Evliyim ve iki kızım var.  Fotoğrafçılık mesleğime Konya Kayalıpark civarında fotoğrafçıların yoğun olduğu semtte başladım ve kendiişyerimi kurana kadar çalıştım. Fotoğrafçılığı seviyorum ve severek yaptığım bu işimi sonuna kadar sürdürmeyi istiyorum. İnsanların günlük ihtiyaçlarını karşılamalarına yardımcı olan vesikalık,biometrik fotoğraf hizmetleri, okullarınyılsonu albümleri,mezuniyet albümleri, yıllıklar ve okul eğlencelerinin çekimlerinde hizmet vermekteyiz. Ayrıca hayatlarını birleştirdikleri nikâh,nişan,kına ve düğün gibi özel günlerde çiftlerimize albüm ve video çekimi hizmeti vermekteyiz” dedi.

studyo-osmanli-1.png


‘BELİRSİZLİK İÇİNDEYİZ’
Sektörünün bağlantılı olduğu alanlardaki kötü gidişatın işletmesini direkt etkilediğini dile getiren Yavuz; “Resmi kurum ve kuruluşların yok denecek kadar kısıtlı hizmet vermeleri günlük vesikalık ve biometrik işlerimizi tamamen bitirdi. Okullarımızdaki zorunlu tatil sebebi ile okul albümlerimizin çekimi ve teslimatları ile ilgili net bilgi olmadığı için belirsizlik içindeyiz. Düğün, nişan ve toplu organizasyonların iptal edilmesinin etkisi ve yeni tarihler konusundaki belirsizlikte yine tedirgin ediyor. Düğün salonlarının kapanması ile mekânlarda vermiş olduğumuz kamera çekimi ve anında baskı işlemleri tamamen bitti.2020’nin sektörümüze maddi anlamda çok kayıp verdiği maalesef açıktır” şeklinde konuştu.

studyo-osmanli-3.png


‘ESNAFA YARDIM BEKLİYORUZ’
Bu sürecin bir an önce atlatılmasını temenni ettiğini dile getiren Yavuz; “Öncelikle insanlığın ve ülkemizin bu salgın hastalıktan bir an evvel kurtulmasını ve insanlığın şifa bulmasını canı gönülden istiyorum.Aslında dünyada bazı ülkelerde göründükten sonra ülkemize gelişi bizim önlemler almamıza ve geliştirmemize imkân sağladığını düşünüyorum.Bu virüs ile ilgili tabi ki ülkemizde yaşanankaos havası tedirginlik ve ekonomik sıkıntıların bir an evvel refaha kavuşmasını diliyorum. Bu durumda ciddi zarara uğrayan esnafımıza devlet büyüklerimizin maddi ve manevi anlamda yardımcı olmalarını istiyoruz.Dayatmalar ve şartlar en ideal koşullara indirilerek küçük esnafa yardımcı olmalarını isteriz. Ekonomi konusunda düzenlemeleri ve esnafa yardımlarını bekliyorum” dedi.

sukru-yavuz-1.png


‘OLUMSUZ ETKİLENEBİLİRİZ’
Salgının bitmesi durumunda organizasyonlardaki artışın sektörlerine olumsuz etkilerinin de olacağını belirten Yavuz; “Sürecin atlatılması ile düğünlerle ilgili programların tekrar planlanmasına kesin gözü ile bakıyorum.Yalnız ekonomik sebepler ve düğün salonlarında yer sıkıntısı yaşanacak olması kına ve söz organizasyonlarının sadeleşmeye gitmesine yol açabilir. En azından küçük organizasyonların iptal edilip aile arasında yapılacağını düşünüyorum. Konya’da düğünler için yoğun olan üç aylık yaz mevsimi tercih edildiği için yaz ayı gelmeden bu salgın biterse düğünlerde daha da fazla yoğunluk yaşanacak. Ama bu sektörümüz için bir kazanç olacak gibi görünse de aksine kayıtsız çalışanlara iş olanağı sağlayacak. Çünküherkes taşıyabileceği kadar karpuzalacak kollarına… Bu da kayıtsız ve seyyar olan emek hırsızlarının işine gelecek diye düşünüyorum. Hemen her sektörde yaşanan bu fırsatçılık sorunsalını yaşamanın korkusu da maalesef var.Şuan için okul işleri ile alakalı olarak da herkes ferdi çekim işlerini halledecek çünkü zaman çok daraldı ve çekim teslimat işlerinin süresi uzun oluyor” şeklinde konuştu.

studyo-osmanli-4.png


‘KENDİ YARALARIMIZI YİNE KENDİMİZ SARACAĞIZ’
Bu senenin toparlanma ile geçirileceğini ifade eden Yavuz; “Ben 2020 yılını tamamen toparlanma süreci olarak geçireceğimizi düşünüyorum. Tabi bu düşüncem iki ay süre ile bu hastalığı atlatabilirsek, eğer ki süreç 6-7 ayları bulursa ekonomik anlamda çöküntüye gireceğimiz kanısındayım. Bu sonuçta da 2021 içinde pek umutlu olacağımızı sanmıyorum. İnsanlar sosyal ve ruhsal anlamda da çok etkilendiği için bu bizim çalışma azmimizi ve toparlanma sürecimizi etkileyecek. Ama biz asil Türk milleti olarak bunun da üstesinden geleceğimize bir an evvel kendi yaralarımızı yine kendimiz saracağımıza inanıyorum” diye belirtti.

studyo-osmanli-2.png


‘KALABALIK ORTAMLARDAN UZAK KALALIM’
İşyerinde tedbirler aldığını dile getiren Yavuz; “Hastalıkla ilgili mecbur tedbirler aldık. Çalışma saatlerini kısalttık. Dezenfekte ve izole kurallarını uymaya dikkat ve özen gösteriyoruz. Evimizde de aynı şekilde tamamen eve kapanarak yetkililerin kolay atlamamız ve yakalanmamız için söyledikleri tavsiyeleri uygulayarak önlem alıyoruz.İnsanlara çalışan kesim haricinde evden çıkmamalarını market ve pazar işlerini yapmalarını ama kalabalık ortamlardan olabildiğince uzak kalıp evlerine kapanmalarını tavsiye ediyorum. Devletimizin sürekli olarak yaptığı açıklamalarla yaptırımlar uygulamalarından ötürü teşekkür ederim” dedi.

sukru-yavuz-2.png


“İŞİ EHLİNİN YAPMASI NE GÜZEL OLUYOR”
Sağlık Bakanının aldığı kararların yerinde olduğunu dile getiren Yavuz; “Öncelikle çalışma ve çabalarından dolayı Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca’ya teşekkür ediyorum. Çalışma azmi ve kararlılığı ile ülkemizi bu illetten en az vaka çıkaracağına ve yönetimi en iyi şekilde yapacağına inanıyorum. Vatandaş olarak her geçen dakikanın önem arz etmesini göze alarak karar ve onay aşamasında hızlı olunması adına çaba göstermesini isterim. Bu süreç daha iyi anlamamızı sağladı ki işleri ehli kişiler yapınca taraflı tarafsız her kesimin öngörüsüne mazhar oluyor. Sağlıkta alınan doğru kararlardan yola çıkarak gördük ki işinin ehli insanların yönetimi ne de güzel oluyor. Bu konuda takdiri hak eden bir diğer yetkilininde Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk olduğunu belirtmek isterim.Çalışmalarını yerinde ve başarılı buluyorum. Son olarak da bizlere gece gündüz demeden alınan kararların duyurumunda çabalayan siz değerli gazeteci ve basın ekipleri ile bilim insanlarına teşekkür ve saygımı sunarım” şeklinde sonlandırdı.

TÜRKAN YILMAZ / YENİ HABER GAZETESİ

studyo-osmanli-5.png

studyo-osmanli-6.png

studyo-osmanli-7.png

studyo-osmanli-9.png