Çeyizde gözde adres Lâl Tasarım yeni yerinde

Konya'da yaklaşık 10 yıldır çeyiz işletmeciliği üzerine hizmet veren Lâl Tasarım, artık yeni yerinde misafirlerini ağırlayacak.
Çeyizde gözde adres Lâl Tasarım yeni yerinde

Şefikcan Caddesi'ndeki yeni mağazalarında çeyiz ürünlerinden, bebek eşyalarına kadar çok çeşitte ürün barındırdıklarını kaydeden Firma Sahibi Hatice Coşkun, farklı konseptteki yeni showroomlarına herkesi beklediklerini söyledi.

hatice-coskun-saliha-yilmaz.JPG
Hatice Coşkun-Saliha Yılmaz

Sizi tanıyabilir miyiz?

Yaklaşık 10 yıldır ev tekstili ve çeyiz üzerine profesyonel olarak hizmet vermekteyim. 2 çocuk annesiyim. Yeni işler çıkarmayı çok seviyorum. Başarının yeni işlerle geleceğini, kişiye özel tasarımla olacağını düşünüyoruz. Hep bu yolla ilerledik inşallah bundan sonrası için de bu şekilde ilerlemeyi düşünüyoruz. 3 yıldır da kız kardeşim Saliha Yılmaz'la birlikte ortak çalışmalar yürütüyor ve Lâl Tasarım olarak misafirlerimize hizmet veriyoruz.

ceyizde-gozde-adres-lal-tasarim-yeni-yerinde-1.JPG

Bünyenizde hangi ürünlerin satışını yapmaktasınız?

İnsanların çocuklarını evlendirecekleri zaman ihtiyaçları olan her türlü çeyizlerini hazırlamaktayız. Söz aşamasında itibaren evlenmeye kadar tüm ihtiyaçları karşılıyoruz. Kıza gidecek bohçalar, gelin bohçası, damat bohçası, aile büyüklerine bohçalar… Sonra nişan aşamasında yine ayrı bohçalar hazırlıyoruz. Nişanla düğün sürecine kadar çeyiz hazırlıyoruz. Nevresim ve pike takımları… Bir evde ihtiyaç olacak aklınıza ne gelirse hepsi bünyemizde mevcuttur. Yemek masası takımları, salon, mutfak ve banyo takımları, dolap içleri ve örtüleri yapıyoruz. Düğün sürecinde konvoy süslerine kadar hazırlıyoruz. Aynı zamanda kına, söz, nişan hediyelikleri dahil bebek mevlütleri, bebek showerları hazırlıyoruz. Söz masaları süslemesi, hastane odaları süslemeleri yapıyoruz. Geniş bir portföyümüz vardır. Nişan ve söz masaları için özel çalışmalar yapıyoruz. İstenilen renk ve konseptten tüm hediyelikleri temin edebiliyoruz.

ceyizde-gozde-adres-lal-tasarim-yeni-yerinde-2.JPG

Yeni showroomunuz hakkında bilgi verir misiniz?

İş merkezleri civarındaki şubemizde uzun süre hizmet verdikten sonra 2020'nin başında yeni yerimize taşındık. Eski işletmemiz atölye ve satış alanı olarak küçük geldiği için daha geniş bir işletmeye taşınma kararı aldık. Şuan Şefikcan Caddesi'ndeki yeni showroomumuzu hizmete sunduk. Aşağı kattaki atölye kısmımızda ürünlerimizin üretimi yapılmaktadır. Giriş katımızda ise Lâl Tasarım ve Lal Tasarım Baby olarak iki farklı bölümümüz bulunmaktadır. Bünyemizdeki ürünleri burada sergilemekteyiz.

ceyizde-gozde-adres-lal-tasarim-yeni-yerinde-3.JPG

İşletmenizi taşıdıktan sonra müşteri kitlenizde değişiklik oldu mu?

Geçmişten gelen sabit müşterilerimiz bulunmaktadır. Onlar yeni yerimize de gelerek halen ihtiyaçları doğrultusunda alışverişlerini bizden yapmaktadırlar. Ayrıca Şefikcan Caddesi bölgesinde böyle bir işletme eksikliği olduğunu duyduk. Açılışımızın ardından bu çevrede konaklayanlar ziyarete gelerek tebrik etti. Eksikliği giderdiğimiz yönünde yorumlar aldık. Yani eski müşterilerimizle devam ederken, yeni bir kitleye daha sahip olduk diyebiliriz.

ceyizde-gozde-adres-lal-tasarim-yeni-yerinde-4.JPG

Mağaza satışı dışında ürün siparişleri nasıl gelmektedir?

Müşterilerimizle mağazamızda birebir görüşmeler gerçekleştirsek de uzaktakilerle sosyal medya ya da diğer iletişim kanalları yoluyla alışveriş yapabiliyoruz. Uzaktaki müşterilerimizden siparişlerimiz genelde Instagram üzerinden gelmektedir. Whatsapp numaralarımızdan da sipariş almaktayız. Yapım aşamasında müşterilerimizi görüntülü arayarak son durumu gösteriyoruz ve onların içine sinmesi için birlikte anında istedikleri değişikleri yapabiliyoruz. Özetle müşterilerimizle birlikte çalışmalar da gerçekleştiriyoruz.

ceyizde-gozde-adres-lal-tasarim-yeni-yerinde-5.JPG

Sosyal medyanın gücünden faydalanıyor musunuz?

Sosyal medya günümüzde satışımızdaki en önemli araçlardan birisi haline gelmiştir. Facebook ve Instagram hesaplarımız bulunmaktadır fakat Instagram'ı daha yoğun şekilde kullanmaktayız.Müşterilerimiz, kapıda ödeme kolaylığıyla ürünleri rahatça alabilmektedirler. Yurtdışında da kargomuz devam etmektedir. Direkt mesajlardan sorulara cevap verip talepleri yerine getirmekteyiz.  Ayrıca online satış platformlarından N11 ve Trendyol’a da giriş yaptık. Şuanda o kanallardan da yoğun şekilde siparişler almaktayız.

ceyizde-gozde-adres-lal-tasarim-yeni-yerinde-6.JPG

Ürünlerinizi kullananlardan gelen yorumlar nasıl olmaktadır?

Müşteri yorumları bizim için çok ciddi önem arz etmektedir. Tüm ürünlerin yapım aşamasını görüntülü olarak alıcı ile paylaştığımız için onlar da gönül rahatlığıyla sipariş vermektedirler. Bu açıdan da birebir istedikleri ürün ortaya çıkmaktadır. Yıllardır sektörde var olmamıza rağmen şimdiye kadar bir kez bile iade ürünümüz olmadı. Genelde ürünlerimiz fotoğraftaki ile aynı renk ve ölçüde olduğu için sıkıntı yaşamıyoruz. Memnuniyet oranları da bu doğrultuda yüksek olmaktadır.

hatice-coskun.JPG

Tecrübelerinizden yola çıkarak girişimde bulunmak isteyen kadınlara neler tavsiye edersiniz?

Her işin başı istemektir. Dolayısıyla da girişimde bulunmak isteyen kadınlar kesinlikle çabuk pes etmemelilerdir. Birinci defada olmasa bile daima mücadele etmeleri gerekir. Başarı bir şekilde kendiliğinden gelecektir. Günün birinde yaptıklarının ödülünü alacaklardır.Kendi işini kurmak isteyen, ticarette söz sahibi olmak isteyen hanımlara en önemli mesajımız, 'Üretim yapmak ve paylaşmak' yönünde olacaktır.

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / TÜRKAN YILMAZ
YENİ HABER GAZETESİ

ceyizde-gozde-adres-lal-tasarim-yeni-yerinde-7.JPG

ceyizde-gozde-adres-lal-tasarim-yeni-yerinde-8.JPG

ceyizde-gozde-adres-lal-tasarim-yeni-yerinde-9.JPG

ceyizde-gozde-adres-lal-tasarim-yeni-yerinde-10.JPG

ceyizde-gozde-adres-lal-tasarim-yeni-yerinde-11.JPG

ceyizde-gozde-adres-lal-tasarim-yeni-yerinde-12.JPG

ceyizde-gozde-adres-lal-tasarim-yeni-yerinde-13.JPG