Cezaevindeki ilk gününü Kur'an okuyarak geçirdi
Mısır'da askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Mursi'nin, geçici olarak tutulduğu cezaevindeki ilk gününü Kur'an okuyarak geçirdiği belirtildi.
Mısır'da askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin geçici olarak tutulduğu İskenderiye'nin batısında yer alan Burcu'l-Arap Hapishanesi'nde ilk gün yaşadıklarının ayrıntısına ulaşıldı.
Bilgi veren bir güvenlik kaynağı, Mursi'nin cezaevine girdikten sonra kıyafetlerini ve özel eşyalarını teslim ettiğini, hapishane yönetimi tarafından verilen beyaz spor kıyafetini giyerek, içinde yatak, buzdolabı ve televizyon olan revire bitişik iki odalı bölmeye yerleştiğini aktardı.
Cezaevi yetkilisinin kurallar hakkında bilgi vermek istemesi üzerine Mursi'nin ''Kuralları biliyorum'' dediğini belirten kaynak, yetkilinin de ''Efendim, eski cumhurbaşkanı olduğunuz için çok sıkı güvenlik önlemleri alındı. Sizi adi suçluların uzağında tutuyoruz'' dediğini söyledi.
Aynı kaynak, sakin olan ve gayet iyi görünen Mursi'nin, televizyondan haber bültenlerini seyrettiğini, daha sonra namaz kıldığını ve sabah namazına kadar Kur'an-ı Kerim okuduğunu belirtti.
Bu arada İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Mursi'nin ''sağlık sorunu olduğu ve açlık grevine girdiği'' iddialarının gerçekle ilgisinin bulunmadığı kaydedidildi.
Muhammed Mursi, "göstericileri öldürmeye teşvik" suçlamasıyla hakkında açılan davada dün ilk kez hakim karşısına çıkmış, duruşma 8 Ocak 2014'e ertelenmişti.
Bakmadan Geçme
Konya'da polisin dikkati kaçakçılığı önledi! Valizinden silah fabrikası çıktı
Konya için yağış tahminleri güncellendi
Aktarların dilindeki şifa! Ölüm dışında her derde deva
Bugünkü Konya gündemi (27 Ocak 2026)
Hakkari'de zehir tacirlerine darbe: 348 kilogram uyuşturucu ele geçirildi
Konya’da bugün vefat edenlerin isimleri açıklandı (26 Ocak 2026)