Cezayir: Ürdün'ün Doğu Kudüs'teki vesayet hakkını destekliyoruz

Cezayir Meclis Başkanı İbrahim Bugali, ülkesinin, Ürdün'ün işgal altındaki Doğu Kudüs'teki vesayet hakkını desteklediğini söyledi.
Cezayir: Ürdün'ün Doğu Kudüs'teki vesayet hakkını destekliyoruz

Bugali ile Ürdün Meclis Başkanı Ahmed es-Safedi dün başkent Cezayir'de bir araya gelerek, iki ülke parlamentoları arasındaki işbirliğini geliştirmenin yollarını ele aldı.

Görüşmede Cezayir'in Doğu Kudüs'te bulunan kutsal mekanlardaki Ürdün Haşimi Krallığı'nın vesayet hakkının destekçisi olduğunu ifade eden Bugali, Filistin meselesinin iki ülkenin gündeminin de merkezinde olduğunu vurguladı.

Safedi de iki ülke arasındaki ilişkileri mümkün olduğunca geliştirmeye istekli olduklarını kaydederek Cezayir Meclis Başkanı'nı Ürdün'e davet etti.

Ürdün, İsrail ile 1994'te imzaladığı Vadi Araba Anlaşması ile Kudüs'teki dini işleri yürütme hakkını korumuştu. Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Ürdün Kralı 2. Abdullah ile Mart 2013'te imzaladığı bir başka anlaşmayla Kudüs ve oradaki mukaddesatın korunması ve vesayeti hakkını da Ürdün Haşimi Krallığı'na vermişti.

Mescid-i Aksa da İsrail ile Ürdün arasında 26 Ekim 1994'te imzalanan barış antlaşmasına göre Ürdün Vakıflar, İslami İşler ve Mukaddesat Bakanlığına bağlı Kudüs İslami Vakıflar İdaresinin himayesinde bulunuyor.

Etiketler :