Gökhan Kırlangıç

Gökhan Kırlangıç

CHP Mi Dediniz ?

CHP Mi Dediniz ?

Genel Başkan Kılıçdaroğlu başkanlık vizesi aldığında, ne kadar güçlü ne kadar kalıcı olacağı hep tartışılmıştı. Hatırlayın daha dün gibi…

Tartışmayla beraber soru işaretleri ardı arkası kesilmeden gelmişti.

Özellikle parti içindeki ulusalcı kesim;  liderlerinin geçici olacağı düşüncesi ile fazla tatmin olmasa da vize vermişti. Daha dün gibi hatırlayalım.

 

Şu an alkışlarla konuşan Kılıçdaroğlu aslında bu coşkunun bir gün biteceğinden emin. Bu söylemler ön plana çıktığında, makam ve mevkinin boş olduğu ve koltuk sevdalısı olmadıklarını her platformda dile getiriyor.

Ben doğrusu yerel seçimlerden sonra bu koltuğu hadi bırak telkinlerinin geleceğini düşünüyorum.

Kılıçdaroğlu’nun işi gerçekten zor. CHP’nin içindeki derin yapı boş durmayacak. Bu iş için şu an yerel seçimleri beklediklerine eminim.

Bunu çok net olarak göreceğiz. CHP yi izlemeye devam edin.

Ama bir gerçek var ki o da CHP’nin değişmesi gerektiği. Bu olur mu?

Çok zor görünüyor. Çünkü CHP ‘yi iktidara taşıyacak bir formül yok.

 

Olsa bile bu formül en başta CHP’lilerin kendileri için belli değil. Daha doğrusu Partinin değişmesi gerektiğini söyleyen herkes bununla farklı bir şeyi kastediyor.

 Her şeyden önce CHP, evrensel sol değerleri merkezine alan bir parti görüntüsü vermiyor. Bunun yerine, modernleşmeci, otoriter ve katı tavır CHP’nin gerçek bir sol parti olmasını engelliyor.

Sonra söylemler duyuyorsunuz CHP’nin içinden. Söylem aynen şu ‘’Biz solun merkeziyiz. Bunu diyen ya CHP ‘yi tanımıyor ya da başka bir evrende yaşıyor. Bunun için önce tek parti dönemi uygulanan politikalar ile hesaplaşmaya girecek.

 

Yani CHP ‘nin değişimine kendi mevcut kadrosu bile inanmıyor. CHP’nin işi gerçekten zor. Değişimin gelmediği bir CHP hep aynı pozisyonunu devam ettirir.

Sıfırdan bir değişim  şart ..

Toplumsal değerlerle barışık bir CHP değişimde başarı gösterir. Yoksa toplumla iç içe olmayan, yapmacık tavırları terk etmeyen bir CHP keskin bir siyasi değişikliğe girse bile başarılı olamaz.

 Buna önce Genel başkanlarının inanması lazım.

Genel başkanlık vizesi verildiğinde böyle bir beklenti oluştu ama tablo ortada

Aslında Kılıçdaroğlu için CHP’ nin bu değişimi gerçekten isteyip istemediği Mesela, parti içinden yükselen bir yüksek perdede Kılıçdaroğlu geri adım atıyor. Bi kere parti kendi gündemini belirleyemiyor. Bence daha Kılıçdaroğlu hala partisine kendini kabul ettiremedi. Bunun detaylarını daha önce izlemiştik. Baykal’ın grup toplantısı yaptığı günler unutulmadı. Ayrı tonda ince verilen ayardı.

Bence CHP kendi içindeki değişimden ziyade başkanlarını değiştirmenin planlarını yapıyor. Bunu da yerel seçimler sonrası göreceğiz. 

Benden söylemesi 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Gökhan Kırlangıç Arşivi
SON YAZILAR