CHP'de 2 vekil Disiplin Kurulu'na sevk edildi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan Parti Meclisi'nden, CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler ile CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün 'kınama' cezası istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edilmesi kararı çıktı.
Parti Meclisi'nin aldığı diğer karara göre, seçimlerde adaylar, yüzde 85 ön seçim, yüzde 15 merkez yoklaması ile belirlenecek ve internet yoluyla da CHP'ye üye olunabilecek.
CHP Sözcüsü Haluk Koç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında yapılan Parti Meclisi toplantısından sonra yazılı basın açıklaması yaptı. Açıklamaya göre, toplantıda MYK'nın raporu görüşüldükten sonra CHP Seçim ve Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, üye yazım yönetmeliği ile, milletvekili aday saptama yönetmeliği ve yerel seçimler aday saptama yönetmeliği hakkında bir sunum yaptı. Bu sunumdan sonra yönetmeliklerle ilgili öneriler değerlendirildi ve oylanarak kabul edildi.
Parti Meclisi toplantısında yönetmeliklerde yapılan değişiklikler sonucu, internet yoluyla üye yapımına ilişkin usullerin belirlenmesi, mevcut önseçim ve aday yoklama yöntemi muhafaza edilerek, aidat ödeyen üyelerin de oy kullanarak aday belirleyebileceği bir usul daha kabul edildi. Sandık koyarak örgüt içi eğilim yoklaması yapılması suretiyle aday belirleme imkanı sağlandı. Ayrıca, tüzüğün 58. maddesindeki kotaya uygun olarak, toplam adayların en az yüzde 85'inin sandık konmak suretiyle önseçimle belirleneceği, CHP Genel Merkezi'nin belirleyeceği adayların yüzde 15'ini geçmeyeceği kuralı korundu ve bu kuralın nasıl uygulanacağı düzenlendi.
Gizli oylama ile Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edildiler
Öte yandan, CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler ve Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün parti suçu oluşturan tutum ve davranışları nedeniyle CHP Tüzüğünün ilgili maddeleri uyarınca "kınama" cezasıyla cezalandırılmak üzere, Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edilmesi talebi gizli oylama yapılarak kabul edildi.
Aygün: 'İktidar olacağımıza inanmak' nasıl mümkün olacak?
CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, Parti Meclisi'nden çıkan "kınama" kararının ardından yaptığı açıklamada, "CHP, kendi belediyelerindeki bu tabloyla nereye gidecek? Hal böyleyken Kılıçdaroğlu'nun deyimiyle 'iktidar olacağımıza inanmak' nasıl mümkün olacak?" dedi.
CHP'li Aygün, sosyal paylaşım sitesi twitter hesabından üzerinden "Aşağıda yazdıklarım yüzünden beni partiden atacaklarmış" tweetini takipçileriyle paylaştı. Aygün'ün paylaştığı linkte, "CHP'li Sarıyer Belediyesi, 600 dönümlük orman arazisini hukuka ve çevre hakkına aykırı olmasına rağmen 'Siyah Kalem İnşaat Şirketi'ne vermiş, şirket 'Zekeriyaköy Villaları'nı bu alana kuracakmış. Dün Sarıyer Belediye Meclisi toplantısı yapılmış, Sarıyer Kent Dayanışması üyesi çevreciler toplantıya katılıp söz almak istemiş, söz bile vermemişler. Önce bir belediyede işçilere yapılan taşlı-sopalı 'müdahale', başka bir belediyede yüzlerce ağaç kesimi, başka bir belediyede ise günlerdir gazetelere yansıyan İnönü-Emir Sarıgül kavgası var. CHP, kendi belediyelerindeki bu tabloyla nereye gidecek? Hal böyleyken Kılıçdaroğlu'nun deyimiyle 'iktidar olacağımıza inanmak' nasıl mümkün olacak? Eee, sen İstanbul Belediye Başkanlıklarını bir kişinin aile şirketi olarak dağıtırsan olacağı budur. Halka ve emeğe değil sermayeye yüzünü dönersen sonuç budur. Siyasette 'Beykoz Konakları'nda karar alırsan, Sarıyer'de 'Zekeriyaköy Vilları'na işte böyle mahkum olursun. Günaydın" açıklaması yer aldı.
Bakmadan Geçme