Chrome gizli sekme tanımını değiştirdi!

Teknoloji dünyasının önemli isimlerinden biri olan Google, uzun zamandır bir davayla uğraşıyor. Bu davaya göre şirket, milyonlarca kullanıcının gizli sekmedeki hareketlerini izliyor.
Chrome gizli sekme tanımını değiştirdi!

Teknoloji dünyasının önemli isimlerinden biri olan Google, uzun zamandır bir davayla uğraşıyor. Bu davaya göre şirket, milyonlarca kullanıcının gizli sekmedeki hareketlerini izliyor. Bu sorunların ardından Google, gizli sekme mesajını güncelledi. İşte detaylar!

Google, Chrome’un gizli sekme mesajını değiştirdi!

Google, geçtiğimiz aylarda gizli sekmede dahi kullanıcı verilerini takip ettiği gerekçesiyle davalık oldu. Kullanıcı gizliliğini ele alan bu dava sonucunda gerçekten de Google’ın gizli sekmede kullanıcıları takip ettiği ortaya çıktı.

Google’ın güncellediği mesajda yer alan ifadeler ise şu şekilde:

“Bu cihazı kullanan diğer kişiler etkinliklerinizi görmeyecek, böylece daha özel bir şekilde gezinebilirsiniz. Bu, ziyaret ettiğiniz web siteleri ve Google da dahil olmak üzere kullandıkları hizmetler tarafından verilerin nasıl toplandığını değiştirmez. İndirmeler, yer işaretleri ve okuma listesi ögeleri kaydedilecektir. Daha fazla bilgi edinin.”

Kaynak:DHA