Ciğerin en lezzetlisi Ciğerci Cengiz'de

Konya'da hizmet veren Ciğerci Cengiz, özel sunumu ve lezzetli ciğerleriyle şehrin vazgeçilmez mekânları arasında yer aldı.
Ciğerin en lezzetlisi Ciğerci Cengiz'de

Konya'da hizmet veren Ciğerci Cengiz, özel sunumu ve lezzetli ciğerleriyle şehrin vazgeçilmez mekânları arasında yer aldı. Kuzu ciğerinden küşlemeye farklı tatları en taze halleriyle misafirlerine sunduklarını belirten İşletme Sahibi Samet Yatağanlı, "Gerçek ciğer lezzetini arayanlara en güzel hizmeti vermekteyiz" dedi.

samet-yataganli-cigerci-cengiz-001.png

Ustalarının isminde kurdukları markalarıyla Konya'da Ciğerci Cengiz'i hizmete sunduklarını ve lezzetleriyle günden güne daha yoğun ilgi gördüklerini belirten İşletme Sahibi Samet Yatağanlı, "Yaklaşık 12 yıldır hizmet sektörünün içindeyiz. Beş sene önce de işletmecilik yapmaya başladık. Tantuni ve kokoreç üzerine bir restoran kurduk. Sokak lezzetlerini restorana çevirdik diyebiliriz. Daha sonra orada güzel işler başardık ve yine gıda üzerine farklı bir konseptte yeni bir marka kurmayı düşündük. Yaklaşık 4 yıldır birlikte çalıştığımız ustamız Cengiz Bey'in bir gün sabah kahvaltısında bizlere ciğer yapmasıyla böyle bir işletme açmaya karar verdik diyebiliriz. Kahvaltıda bizlere ikram ettiği ciğerin lezzetini çok beğendik. O gün Cengiz Bey'in adına 'Ciğerci Cengiz' isminin patentini almaya karar verdik. Tantuni ve kokoreç üzerine olan işletmemizi devrederek bu iş üzerine hizmet vermek için yola koyulduk.  İlk zamanlarda ciğer işini İzmir'de veya  Ankara'da yapmak istedik. Daha sonra eşimin hamile olduğunu duyunca Konya'dan ayrılmak istemedik ve 2019 yılının Haziran ayında Konya'da Ciğerci Cengiz markasıyla işletmemizi hizmete sunduk" ifadelerini kullandı.

cigerci-cengiz-konya-10-001.png

CİĞERDEN KÜŞLEMEYE FARKLI LEZZETLER

Ciğerci Cengiz bünyesinde yalnızca ciğer olmadığını, farklı lezzetlere de yer verdiklerini dile getiren Samet Yatağanlı, "Restoranımızda birçok ürün çeşidi bulunmaktadır. Kuzu ciğeri, et şiş, Adana ve Urfa kebabı, kaburga, küşleme, tavuk şiş ve tavuk kanat bünyemizde bulunmaktadır. Ciğerci konseptinin bir tık daha üstüne çıkarak alakart bir menü yaptık. Ara sıcak ve başlangıçtan oluşan menümüz bulunmaktadır. Tatlı olarak da iki farklı çeşidimiz vardır. Bizim için özel olarak üretilen ve günlük gelen havuç dilimi baklava ile sütlacımız tatlı çeşitlerimizdendir" diye konuştu.

cigerci-cengiz-konya-1.png

ORİJİNAL KUZU CİĞERİ

Kuzu ciğerinin dana ciğerine göre çok daha lezzetli olduğunu ve bu doğrultuda da kuzudan temin ettikleri ciğerleri günlük olarak taze hazırladıklarını belirten Samet Yatağanlı, "Ciğer diğer etlere göre daha hassas korunması gereken ve özel olan bir üründür. Biz işletmemizde kuzu ciğeri kullanmaktayız. Dana ciğerine göre çok daha lezzetlidir.Günlük olarak tedarik etmekteyiz. Ciğerleri öncesinden şişe sapladığınızda belli bir süre geçtiğinde lezzeti kaybolmaktadır. Bu sebeple de misafirlerimiz sipariş verdiğini anda şişleyerek pişiriyoruz. Yani hem tazeliği hem de lezzeti kesinlikle kaybolmuyor. Asla dolapta bekletilmiş ciğer sunmayız. Zaten lezzetlerimizi tadanlar, farkı anlayacaklardır. Pişirme tekniklerindeki en ince ayrıntılara kadar dikkat etmekteyiz" diye konuştu.

cigerci-cengiz-konya-2.png

KÜŞLEMENİN DE İYİSİ CİĞERCİ CENGİZ'DE

Konya'da fazla bilinmeyen ama çok lezzetli bir ürün olan küşlemenin de Ciğerci Cengiz tarafından özenle yapıldığını söyleyen Samet Yatağanlı, "Küşleme Konya’da çok nadir bulacağınız bir üründür. Kuzunun böbrek yatağının altından, sağ ve sol tarafta çıkan bir et parçasıdır. Bir kuzudan yaklaşık 150-200 gram kadar çıkmaktadır. Konya’nın damak lezzetine uyması için dışını kuyruk yağı  ile sarıp lokum şeklinde servis etmekteyiz. Amacımız da bu şekilde lezzetine lezzet katmaktır. Bu sunumumuz çok fazla talep görmektedir. Küşleme konusunda da iddialıyız ve herkese tavsiye ediyoruz" dedi.

cigerci-cengiz-konya-4.png

EN TAZESİNDEN MEZELER

Tüm ürünlerinin yanında en tazesinden mezeleri ikram ettiklerini belirten Samet Yatağanlı, "Yemeklerimizin yanında mezelerimiz de özel olarak hazırlanmaktadır. Tam 9 çeşit mezemiz bulunmaktadır. Onların da en büyük özelliği yine taze olmalarıdır. Misafirlerimiz geldiğinde garsonumuz sipariş alırken ustalarımız taze bir şekilde mezeleri hazırlarlar. Özel yapılan ve doğu bölgesinde iyi bilinen tablacı salatasını servis etmekteyiz. Patlıcan ezmesi bizim için önemlidir ve bunu da güzel bir şekilde marine ederek sunmaktayız. Tazelik bizim için en önemli kriterdir. Ayrıca yemeklerimizle birlikte çiğ köfte ikramımız da olmaktadır" şeklinde konuştu.

cigerci-cengiz-konya-3.png

SOS VEYA BAHARAT KULLANILMIYOR

Bünyelerinde bulunan ciğerlerin saf lezzetine güvendikleri için hiçbir şekilde baharat veya farklı bir sos kullanmadan sunduklarını kaydeden Samet Yatağanlı, "Bizce et veya ciğeri baharatlamak, onun saf lezzetini yitirmesini sağlamaktadır. Bu doğrultuda da kesinlikle sos veya baharat kullanmadan orijinal ciğer lezzetini sunmaktayız. Misafirlerimiz, ciğerleri anında saplayarak pişirmemizin, taze ve saf lezzetle sunmamızın, pişirme tekniklerimizin bizleri sektördeki diğer firmaların önüne geçirdiğini söylemektedir. İşletmeyi ilk açtığımızda amacımız müşteri memnuniyetiydi. Bunu da yüksek oranda sağladığımıza inanıyoruz. Sosyal medyadan veya yüz yüzeyken çok güzel yorumlar duyuyoruz. Çalışmalarımızı geliştirerek devam ettiriyoruz. Ciğerci Cengiz’i daha iyi tanıtacağız" dedi.

cigerci-cengiz-konya-9.png

KAHVALTIDA CİĞER SERVİSİ GELİYOR

Yakın zamanda farklı bir konseptle hizmetlerine devam edeceklerini kaydeden Samet Yatağanlı, "Şuan da Konya’da bir ilk olacak sistem geliştiriyoruz. Yakın zamanda kahvaltıda ciğer konsepti yapmayı planlıyoruz ve talep olacağına da inanıyoruz. Çünkü bu konsept diğer şehirlerde başarılı şekilde uygulanmaktadır ve Konya'da da ilgi göreceğini düşünüyoruz.  Bunun da duyurularını sosyal medyadan yapacağız. Ayrıca ikinci şubemizi çok yakın gelecekte açmayı planlıyoruz. İnşallah kısa süre içerisinde şubemizi Kulu'ya açmayı planlamaktayız. Ciğer Cengiz markası günden güne kendini geliştiren yapısı ve özel lezzetleriyle misafirlerini beklemektedir" diyerek sözlerini tamamladı.

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU - TÜRKAN YILMAZ / YENİ HABER

cigerci-cengiz-konya-8.png

cigerci-cengiz-konya-5.png

cigerci-cengiz-konya-hbr6.png

cigerci-cengiz-konya-hbr7.png