Çıkardığı yangında anneanne ve torununun ölümüne neden olan sanığın yargılanmasına devam edildi

Esas hakkındaki mütalaasını veren savcı, sanık Ahmet Tülek hakkında "yangın çıkarmak suretiyle iki kişiyi kasten öldürmekten" iki kez ağırlaştırılmış müebbet isterken, yangında yaralanan 3 kişiye karşı da "yangın çıkarmak suretiyle öldürmeye teşebbüs" ve
Çıkardığı yangında anneanne ve torununun ölümüne neden olan sanığın yargılanmasına devam edildi

İSTANBUL (AA) - Esenyurt'ta bir binanın bodrum katındaki kanepeleri ateşe vermesi sonucu çıkan yangında binadaki bir kadın ve 9 yaşındaki torununun ölümüne, 3 kişinin de yaralanmasına neden olduğu gerekçesiyle hakkında dava açılan sanığın yargılanmasına devam edildi.

Bakırköy 20. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Ahmet Tülek, cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı.

Tutuklu sanık Ahmet Tülek, kimsenin canına kastetmediğini belirterek, "Pişmanım." dedi.

Mahkeme başkanı, gelen raporda yangına sebep olabilecek elektriksel bir neden, açık ateş kaynağı gibi maddelere rastlanılmadığını belirtti. Oda bölümündeki eşyaların herhangi bir kaynak ile tutuşturularak yangına sebep olunduğunu dosyaya ekledi.

Duruşmada söz alan müşteki Nurgül Baytar, şikayetçi olduğunu dile getirerek, "En ağır şekilde cezalandırılmasını talep ediyorum." diye konuştu.

Sanığın cezai ehliyetinin tam olduğunu da dosyaya ekleyen mahkeme başkanı, savcının görüşünü sordu.

Esas hakkındaki mütalaasını veren savcı, sanık Ahmet Tülek hakkında, "yangın çıkarmak suretiyle iki kişiyi kasten öldürme" suçundan iki kez ağırlaştırılmış müebbet isterken, yangında yaralanan 3 kişiye karşı da "yangın çıkarmak suretiyle öldürmeye teşebbüs" ve "yangın nedeniyle mala zarar verme" suçlarından toplam 47 yıldan 92 yıla kadar hapis cezası istedi.

Sanık avukatının mütalaaya karşı yazılı savunma vermesi için süre veren mahkeme başkanı, sanık Ahmet Tülek'in tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 24 Mart 2022'ye erteledi.

- İddianameden

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Esenyurt'ta 28 Temmuz 2020'de sanık Ahmet Tülek'in bir apartmanın bodrumunda bulunan koltukları yaktığı, bu yakma olayı sonucunda maktuller Elanur Şelimen ile anneannesi Suna Urtanur'un dumandan boğularak öldüğü belirtilmişti.

Sanık Tülek'in öldürmek kastıyla yangın çıkarttığı anlatılan iddianamede, çıkan yangın neticesinde 2 kişinin vefat ettiği, 3 kişinin de yaralandığı kaydedildi.

İddianamede, sanık Ahmet Tülek hakkında "yangın çıkarmak suretiyle iki kişinin ölümüne neden olma" suçundan iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis ile 3 kişiye karşı da "yangın çıkarmak suretiyle öldürmeye teşebbüs" ve "yangın nedeniyle mala zarar verme" suçlarından toplam 47 yıldan 92 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Kaynak:

Etiketler :