CNN Türk'te 3 önemli isim ayrıldı

Demirören Medya Grubu bünyesindeki CNN Türk’ten üst üste veda haberleri geldi. 3 isimle yollar ayrıldı.
CNN Türk'te 3 önemli isim ayrıldı

Demirören Medya Grubu bünyesindeki CNN Türk’ten üç ayrılık haberi geldi. MedyaRadar’ın özel haberine göre spikerler Tunç Arslanalp ve Yasin Erçağlayan’ın yanı sıra Haber Müdürü Fatih Sadırlı ile de yollar ayrıldı.

ekran-goruntusu-2023-03-29-235110.png

TUNÇ ARSLANALP KİMDİR?

1973 yılında İzmir'de doğdu. 1993 yılında Ege Üniversitesi Devlet Konservatuarı Çalgı Yapımı Bölümü'ne girdi. Ancak aradığı heyecanı bulamadı. Ardından Eskişehir Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler Bölümü'nden mezun oldu. Aynı yıl özel radyoların açılmasıyla İzmir'de yerel radyolarda haber spikerliği ve program yapımcılığına başladı.

Profesyonel olarak ilk haber spikeri görevine 1995 yılı Kasım ayında Flash Tv'nin İzmir stüdyolarında başladı. 1996 yılında ATV'nin kardeş kanalı YENİ TV'de haber spikeri olarak 1 yıl çalıştı. 1997 yılından 1999 yılına kadar İzmir RADYO 35'te sırasıyla Haber Spikeri, Haber Müdürü ve Genel Yayın Yönetmeni olarak görev aldı. Hazırlayıp sunduğu sosyal içerikli programlarla adından çok söz ettirdi ve ilk ödülünü 1998 yılında tüketicilerin bilinçlenmesine sağladığı katkılardan ötürü İzmir TÜKODER'den aldı.

1999-2001 yılları arasında TRT İzmir Bölge Müdürlüğünde seslendirme sanatçısı olarak çalıştı, onlarca belgesel ve dizi karakterini seslendirdi. Askerliğinin ardından 2002 yılında İstanbul'a gelerek Power FM ve Power XL'de haber spikerliği yaptı. 2004 yılında Tgrt Haber televizyonunda devam eden spikerlik aşkını CNN TÜRK'te önce Gece Bültenleriyle ardından Bugün isimli haber kuşağıyla sürdürüyordu.

ekran-goruntusu-2023-03-29-235135.png

YASİN ERÇAĞLAYAN KİMDİR?

Ankara’da dünyaya gelen Yasin Erçağlayan, mesleki yaşamına ilk olarak 1992 yılında Kanal 6 ve Interpress Dergi Grubu adına Doğu Anadolu’da muhabirlik yaparak başladı.

Daha sonra İstanbul’a gelerek ulusal bir TV kanalının haber merkezinin kurucu kadrosunda yer aldı. Burada TRT kökenli eğitmenlerden aldığı çeşitli eğitimler sonucunda haber spikerliği ve seslendirme konusunda kendisini geliştirme fırsatı buldu. Böylelikle seslendirme hayatına da ilk adımı atmış oldu. Sonraları İstanbul Fm’de “Editör/Haber Spikeri”, TV8‘de “Haber Spikeri”, BTV Avrupa’da “Yapımcı/Sunucu” görevlerinde bulundu.

Askerlik görevini bitirdikten sonra Power Group’tan aldığı teklifle bu gruba ait Power Fm, Power Türk ve PowerXL radyolarında “Editör/Haber Spikeri” ve “Kurumsal Ses” olarak 2001 ile 2003 yılları arasında hizmet verdi. Ardından TGRT Haber TV’nin kuruluş aşamasında “Spiker” olarak göreve başladı.

Yaklaşık 3 yıl burada hizmet verdikten sonra Amerikan medya devi News Corp.’un ana kanal olan TGRT’yi satın almasıyla iç transferle bu kanala geçti. Burada Ana Haber ve Öğle Bültenleri’ni sunmanın yanı sıra “Voice Over” olarak da görev aldı. 2006 yılından itibaren ulusal bir TV kanalı olan TVNET’te “Editör/Haber Spikeri” olarak çalıştı.

Daha sonra 2012 ila 2017 yıllarında Türkiye’nin haber konusunda deneyimli televizyon kanallarından biri olan 24 TV’den aldığı teklifle bu kanala transfer oldu. Burada Ana Haber ve çeşitli haber kuşaklarının yanı sıra özel yayın ve siyasi programlarda “Moderatör” olarak görev aldı.

Yasin Erçağlayan son olarak meslek hayatına CNN TÜRK ekranlarında devam ediyordu.

ekran-goruntusu-2023-03-29-235202.png

FATİH SADIRLI KİMDİR?

Fatih Sadırlı, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunu.

Star TV ve Habertürk TV'de editörlük deneyimine sahip olan Sadırlı, Forum Diplomatik gazetesinde dış politika yazıları kaleme aldı.

TRT Türk'te program koordinatörlüğü, TVNET'te Haber Müdür Yardımcılığı görevinde bulundu. Sadırlı bir dönem Eminönü Belediyesi’nde Basın Danışmanlığı yaptı.

ATV'de yayınlanan Müge Anlı ile Tatlı Sert programının Haber Müdürü olarak görev yaptı.

Fatih Sadırlı, son olarak CNN Türk’te Haber Müdürü olarak kariyerine devam ediyordu.

Etiketler :