CNR Kitap Fuarı açıldı

CNR Holding kuruluşu Sine Fuarcılık ile Basın Yayın Birliği işbirliğinde 250 marka ve 150'nin üzerinde yayınevinin ve sivil toplum kuruluşun katılımıyla düzenlenen CNR Kitap Fuarı açıldı.
CNR Kitap Fuarı açıldı

Konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamaya göre, Yeşilköy'deki CNR EXPO'da çeşitli yarışma, imza günleri, söyleşi, konferans, panel ve forumlara ev sahipliği yapacak olan fuarın açılışında konuşan Basın Yayın Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Münir Üstün, fuarın ana temasının "soysal medya ve çocuk" olduğunu belirtti.

Üstün, İstanbul gibi bir şehre tek kitap fuarının yeterli olmadığına da değinerek, "İstanbul'un merkezinde ikinci kitap fuarımıza kavuştuk. CNR'dan Anadolu Yakası'nda da bir fuar organize etmesini bekliyoruz. Buna büyük ihtiyaç var" görüşlerini kaydetti.

Yayıncılık sektörünün her geçen gün büyüdüğünün de altını çizen Üstün, ülkede 2012 yılında 480 milyon kitap basıldığını, bu rakamın 2013 yılında 530 milyona çıktığını ve sektörün ciddi bir büyüme kaydederek 2,5 milyar dolara ulaştığını ifade etti.

CNR Holding CEO'su Cem Şenel de UNESCO'nun ülkelerin okuma alışkanlığıyla ilgili yaptığı araştırmasına dikkati çekerek, "Araştırmaya göre ülkemiz okuma alışkanlığı açısından alt sıralarda. Bu durum üzücü. Burada amacımız özellikle gençlerimize çocuklarımıza okuma alışkanlığını kazandırmak. İlkini düzenlediğimiz fuarda, 150 yayınevi 250 markamız var. Hedefimiz tüm fikirleri içinde barındıran bir fuar düzenlemek ve dünyanın en etkin ve saygın kitap fuarlarından biri haline gelmek" ifadelerini kullandı.

Fuara 250 marka, 150'nin üzerinde yayınevi katılacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin de katkılarıyla düzenlenen fuar, ziyaretçi ve katılımcılarına imza günleri, tiyatro gösterileri, konferanslar, söyleşiler ile zengin bir içerik sunacak. Fuarın en ilgi çekici etkinlikleri ise ana teması "Okullar Yarışıyor" ve "buhangikitap.com" üzerinden gerçekleştirilecek yarışmalar olacak. Öğrencilerin sosyal medya üzerinden katılacağı yarışmada çeşitli ödüller dağıtılacak. Telif hakkı ihlallerine ilişkin öğretmelerin geliştireceği projelerin katılabileceği yarışma ise "buhangikitap.com" üzerinden gerçekleşecek.

Fuara 250 marka ve 150'nin üzerinde yayınevi katılacak. Fuarda çocuk, eğitim, dini ve dünyaca ünlü yayınevlerine ait kitaplar sergilenecek. Öğretmenler, öğrenciler, yayıncılar, kitabevleri, kütüphaneciler, tercüme büroları, gazeteciler, yazarlar, editörler, yayınevi, yazar telif ajansları ve okurların hedef ziyaretçi olarak belirlendiği fuara girişler ücretsiz olacak.