Çocuklar nasıl mutlu olur? Konyalı ailelere öneriler!

Konya'da yıllardır çocukların mutluluğuna katkıda bulunan oyuncakçı Rasık Billor, çocukların fikirlerinin çok önemli olduğunu vurgulayarak kendi oyuncaklarını kendilerinin seçmesini belirtti.
Çocuklar nasıl mutlu olur? Konyalı ailelere öneriler!

Konya'da Kule Site'nin arka tarafında bulunan Gökbil Oyuncak, Konyalı Rasık Billor ve babası tarafından işletiliyor. Son 15 senedir bu işi yaptığını söyleyen Billor, çocukların fikirlerinin çok önemli olduğunu belirterek, "Anne ve babadan önce çocuklar önemli. Neredeyse çoğu ebeveynler artık çocuklara soruyor 'Hangisini istiyorsun?' diye. Çocuklar da gündemdeki oyuncakları bildiği için bizim yönlendirmemize gerek kalmıyor. Direkt kendisi seçiyor zaten. Çocuklar oyuncakları kendileri seçmeli." ifadelerini kullandı.

cocuklar-nasil-mutlu-olur-konyali-ailelere-oneriler.jpg

BİR SONRAKİ SENEYE DE KULLANABİLSİN

Bazı Konyalıların oyuncak seçerken yanlış seçim yaptıklarına değinen Billor, "Konyalılarda şöyle bir şey var. Çocuk bir yaşındadır. Annesi veya babası o çocuğa 5-6 yaş aralığındaki oyuncakları satın alıyorlar. Sırf sonraki senelere de kullanabilsin diye. Bu mesela çok yanlış. Bir yaşındaki çocuk bir yaş grubundaki oyuncaklarla oynamalı küçükken oyuncakla oynamadıktan sonra büyüdükten sonra hiç oynamaz." dedi.

cocuklar-nasil-mutlu-olur-konyali-ailelere-oneriler-003.jpg

BÜTÜN ÜRÜNLER BELLİ BAŞLI TESTLERDEN GEÇİYOR

Bütün oyuncakların test edildiğini söyleyen Billor, "Eskiden oyuncak almaya gelen ebeveynler, genellikle oyuncakların sağlık açısından bir sorun çıkarıp çıkarmayacağını soruyorlardı. Şu an ise lisanslı ürünlerin sayısının çok olması bu soruyu sordurmuyor. Çünkü lisanslı ürünler belli başlı testlerden geçip en uygun şekilde halka sunuluyor. Zaten test edilmeyen ürünlerin ne imalatı ne de Türkiye'ye girişi yasak." diye konuştu.

cocuklar-nasil-mutlu-olur-konyali-ailelere-oneriler-001.jpg

MARKASIZ ÜRÜN YERİNE MARKALI ÜRÜN SEÇİN

Müşterilerine markalı ürün tavsiyesinde bulunan Billor, "Markasız, yerli üretim veya markası daha önce duyulmamış ürünler 250 liraysa markalı ise 300 liraysa, bence 50 liranızı cebinizde bırakmayın. Onu da verin daha kaliteli oyuncağı alın." diyerek çoğu müşterinin markalı ürün tarafında olduğunu kaydetti.

cocuklar-nasil-mutlu-olur-konyali-ailelere-oneriler-002.jpg

cocuklar-nasil-mutlu-olur-konyali-ailelere-oneriler-004.jpg

cocuklar-nasil-mutlu-olur-konyali-ailelere-oneriler-005.jpg