Çocuklara doğa sevgisi aşılandı

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından çocuklara doğa bilinci kazandırmak için her yıl "Lider Çocuk Tarım Kampı’nın Konya ayağı yapıldı
Çocuklara doğa sevgisi aşılandı

Konya’da düzenlenen "Lider Çocuk Tarım Kampı" 11-12 Mayıs ve 17 Mayıs 2022 tarihlerinde 3 gün süren etkinliklerle tamamlandı.

Karatay’da bulunan Halil Bahçeci İlkokulu 4. Sınıf öğrencilerinden 25 öğrenci Okul Müdürü ve öğretmenlerin katıldığı kamp programı öğrencilerin büyük beğenisini kazandı. "Lider Çocuk Tarım Kampı"nın birinci gününde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tanıtıldı ve gezdirildi. Daha sonra Meram’da bulunan Altınapa barajına gidilerek Altınapa Barajı hakkında İl Müdürlüğü Su Ürünleri Mühendislerince öğrencilere bilgiler verildi.

Kampın ikinci gününde Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ziyaret edilerek görevli su ürünleri mühendislerince Beyşehir Gölü ve gölde bulunan su ürünleri hakkında öğrencilerimize bilgilendirme yapılarak sonrasında Beyşehir Gölü gezildi ve öğrencilerin soruları cevaplandı. Tarihi Eflatun Pınarı da ziyaret edilerek ikinci gün programı tamamlandı. Sarayönü Kaymakamı Lütfullah Göktaş, Konya İl Tarım ve Orman Müdürü Ali Ergin, Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, Sarayönü Konuklar Tarım İşletmesi Müdürü Metin Yurtdakal, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Haydar Kurt, Halil Bahçeci Okul Müdürü Seyfullah Soltekin'in eşlik ettiği kamp programının 3. gününde Sarayönü'nde bulunan Beşgöz Göleti ve Alabalık Üretim tesisi ziyaret edilerek üretim tesisi yetkilisi Haydar Yıldırım tarafından öğrencilere tesis hakkında bilgilendirme yaptı. Daha sonra Sarayönü Konuklar Tarım İşletmesi Müdürlüğü üretim sahaları gezilerek gezi ve inceleme programı sona erdi. Daha sonra programa katılan öğrencilerle sohbet eden İl Müdürü Ali Ergin programa katılan öğrencilere törenle katılım belgelerini vererek, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Etiketler :