Çorap fabrikasında 100 işçi zehirlendi
Çankırı'nın Şabanözü ilçesindeki çorap fabrikasında kimyasal bir maddeden etkilenen 100 işçi hastaneye kaldırıldı.
Çankırı'nın Şabanözü ilçesindeki çorap fabrikasında kimyasal bir maddeden etkilenen 100 işçi hastaneye kaldırıldı.
Alınan bilgiye göre, çorap fabrikasında 16.00-24.00 vardiyasında çalışan bazı işçilerin kimyasal bir maddeden etkilenerek bayılması üzerine diğer işçiler durumu 112 Acil Servis ekiplerine bildirdi.
İhbar üzerine fabrikaya çok sayıda ambulans sevk edildi. Kimyasal maddeden etkilenen işçilerin 38'i Şabanözü Devlet Hastanesine, 62 işçi ise çevre il ve ilçelerden de gelen ambulanslarla Çankırı ve çevredeki ilçelerdeki hastanelere kaldırıldı. Çankırı Devlet Hastanesine kaldırılan işçilerden 15'inin durumunun ağır olduğu öğrenildi.
OSB'deki diğer tesislerin de gece vardiyaları da iptal edildi
Organize Sanayi Bölgesi'ndeki (OSB) çorap fabrikasında çalışan 100 işçinin kimyasal maddeden etkilenmesi nedeniyle tamamen boşaltılan fabrikada, güvenlik güçleri ile Çankırı İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekiplerince inceleme başlatıldı.
Bölgedeki yoğun kimyasal madde ve gaz kokusu nedeniyle sağlık ve güvenlik açısından OSB'deki diğer tesislerin de gece vardiyaları da iptal edildi. Yaklaşık 3 bin kişinin çalıştığı OSB'nin geçici olarak kapatılmasına karar verildi. Güvenlik güçleri OSB'ye girişleri yasakladı.
Bakmadan Geçme