Çorum'da 50 milyon lira yatırımla yapılan Kentpark hizmete açıldı

Çorum Belediyesi tarafından 2015 yılında yapımına başlanan, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hızlandırılması için talimat verdiği Kentpark tamamlanarak hizmete sunuldu- 213 bin metrekarelik alanda yaklaşık 50 milyon lira yatırımla kurulan Ken
Çorum'da 50 milyon lira yatırımla yapılan Kentpark hizmete açıldı

ÇORUM (AA) - Çorum Belediyesi tarafından 213 bin metrekarelik alanda yaklaşık 50 milyon lira yatırımla kurulan Kentpark hizmete girdi.

Çepni Mahallesi'nde 2015 yılında yapımına başlanan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yakından takip ettiği Kentpark'ta bölgenin en büyük yapay göletinin yanı sıra 4 çocuk oyun alanı, bin 255 metre uzunluğunda koşu ve bisiklet yolu, 7 bin metrekarelik renkli bitkiler bahçesi, 10 bin metrekarelik mesire alanı bulunuyor.

Futbol, basketbol ve tenis sahası, 3 adet restoran ve kafeterya, 500 araçlık otopark, gösteri ve konser alanları ile satış ünitelerinin olduğu Kentpark'ta ayrıca sağlık hizmetlerinin verildiği bir de revir yer alıyor.

Yeşillendirme çalışmaları için 2 bin 600 adet yetişmiş geniş yapraklı ve bin 500 adet yetişmiş ibreli ağaç olmak üzere toplam 4 bin 300 yetişmiş ağaçla 70 bin kök çalı kullanılan Kentpark, modern park anlayışının somut örneklerinden biri.

Belediye Başkanı Zeki Gül, başkan yardımcıları ve bazı meclis üyeleriyle birlikte yapımı tamamlanan Kentpark'ta incelemelerde bulundu.

Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gül, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kentpark Projesi ile yakından ilgilendiğini, son Çorum ziyaretinde kendisine Kentpark'ın bir an evvel bitirilmesi konusunda talimat verdiğini söyledi. Gül, "Aydın'daki kongrenin ardından Cumhurbaşkanımız ile yaptığımız görüşmede de bana Kentpark'ı sordu. Kendilerinin bilgisi ve himayesinde 24 saat esasına dayalı çalışarak parkımızı tamamladık." dedi.

Kentpark'ın Çorum'un prestij projelerinden biri olduğunu belirten Gül, "İhaleyi kazanan ilk firmanın işi belirtilen süre içinde tamamlayamamasından dolayı ikinci kez ihaleye çıktık ve 213 bin metrekarelik parkımızın yüzde 78'ini son 6,5 ay içinde tamamladık. Şimdi en büyük arzumuz, buranın resmi açılışını Cumhurbaşkanımızın riyasetinde yapmak." diye konuştu.

- "Dünyanın farklı yerlerine ekip gönderdik"

Gül, parktaki yapay göl ve yeşillendirme çalışmalarının sorunsuz ilerlemesi ve burada yapılanların uzun ömürlü olması için dünyanın dört bir yanındaki iyi örnekleri incelediklerini dile getirdi.

24 bin metrekarelik gölde koku ve sızdırmazlık sorunu yaşamamak için teknik ekiplerini dünyanın farklı yerlerine gönderdiklerini anlatan Gül, "Diktiğimiz 4 bin 300 ağacın yüzde 10'unun kuruyacağı öngörülüyordu ancak yüzde 1'i bile kurumadan tuttu." ifadesini kullandı.

7'den 70'e her yaştan vatandaşın Kentpark'tan istifade edebileceğini söyleyen Gül, "Kentpark'ta her vatandaşımız kendisine uygun bir mekan mutlaka bulacaktır. Şehrimize, kent merkezine yakın bir yaşam alanı kazandırdığımız için mutluyuz." dedi.

Kaynak: