1. HABERLER

  2. GLOBAL NEWS

  3. COVID-19: EU će objaviti da su aerodromi u Turskoj sigurni za putnike
COVID-19: EU će objaviti da su aerodromi u Turskoj sigurni za putnike

COVID-19: EU će objaviti da su aerodromi u Turskoj sigurni za putnike

Keskin je putem Twitter objavio da aerodromi u Turskoj vode vrlo efikasnu borbu protiv daljnjeg širenja pandemije koronavirusa

A+A-

Svi aerodromi u Turskoj, koja vodi efikasnu borbu protiv pandemije koronavirusa, sigurni su za putnike, izjavio je Huseyin Keskin, direktor Državne agencije za aerodrome Republike Turske (DHMI), javlja Anadolu Agency (AA).

Istakao je da su se pridružili Sporazumu o vazduhoplovnoj industriji kako bi institucije Evropske unije (EU), prije svega Evropska agencija za sigurnost zračnog saobraćaja (EASA) i Evropski centar za sprečavanje i kontrolu bolesti (ECDC), objavile da su svi aerodromi u Turskoj sigurni za putnike.

Keskin je putem Twitter objavio da aerodromi u Turskoj vode vrlo efikasnu borbu protiv daljnjeg širenja pandemije.

"Mjere koje smo poduzeli na našim aerodromima u okviru projekata 'Mjere predostrožnosti protiv pandemije i certifikacija' i 'Covid19 Free Airports' bit će najbolji pokazatelj evropskim zrakoplovnim institucijama", kazao je Keskin.

Istakao je da će s EASA-om podijeliti podatke, znanje i iskustva kako bi se analizirali svi efekti mjera poduzetih na turskim aerodromima za vrijeme pandemije.

"Ovo će također pomoći da se mjere koje su poduzete prošire ili ublaže, u slučaju potrebe. U svjetlu ovih iskustava, naši gosti na aerodromima osjećat će se prijatno i udobno, znajući da odlučno provodimo sve potrebne mjere kao što su održavanje fizičke distance i stalna dezinfekcija", rekao je Keskin.

Prema podacima Ministarstva zdravstva, u Turskoj se dosad od koronavirusa oporavilo 204.011 osoba.

Broj zaraženih u cijeloj državi iznosi 221.500, broj smrtnih slučajeva 5.526, a dosad je obavljeno preko 4,36 miliona testiranja na COVID-19.

HABERE YORUM KAT