COVID-19: WHO pozvao ministra zdravstva Turske na brifing za medije

Turski ministar Koca će u društvu čelnika WHO-a Ghebreyesusa s javnošću podijeliti uspješno iskustvo koje Turska ima u borbi protiv pandemije

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Nisan 2021 22:35
COVID-19: WHO pozvao ministra zdravstva Turske na brifing za medije

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) pozvala je ministra vanjskih poslova Republike Turske da na brifingu za medije podijeli iskustvo koje ta zemlja ima u uspješnoj borbi protiv pandemije COVID-19, javlja Anadolu Agency (AA).

Ministarstvo zdravstva Turske potvrdilo je da će resorni ministar Fahrettin Koca, u društvu generalnog direktora WHO-a Tedrosa Ghebreyesusa, prisustvovati konferenciji za medije.

Koca će s javnošću podijeliti uspješno iskustvo koje Turska ima u borbi protiv pandemije, sa akcentom na mjere zaštite zdravstvenih radnika i program anticovid vakcinacije.

Čelnik WHO-a Ghebreyesus je i ranije na periodične brifinge za medije uključivao lidere i zvaničnike međunarodnih organizacija i država koje imaju zapažene rezultate u suočavanju sa pandemijskim izazovima.

Turski ministar zdravstva Koca je bio predvodnik inicijative kojom je 2021. godina proglašena ”Godinom zdravstvenih radnika” i to s ciljem da se ukaže na njihovu žrtvu podnesenu u borbi protiv pandemije.