1. HABERLER

  2. GLOBAL NEWS

  3. Crno more: Nastavljena potraga za tri člana posade potonulog broda
Crno more: Nastavljena potraga za tri člana posade potonulog broda

Crno more: Nastavljena potraga za tri člana posade potonulog broda

Brod pod imenom “Arvin“ plovio je pod zastavom Republike Palau, u nedjelju je zbog loših vremenskih uslova potonuo u blizini lokacije Inkumu, u turskom gradu Bartin

A+A-

U vodama Crnog mora nastavljena je potraga za tri člana posade teretnog broda koji je u nedjelju potonuo ploveći iz Gruzije ka Bugarskoj, javlja Anadolu Agency (AA).

Brod pod imenom “Arvin“ plovio je pod zastavom Republike Palau kada je u nedjelju zbog loših vremenskih uslova potonuo u blizini lokacije Inkumu, u turskom gradu Bartin.

Potraga za nestalim članovima posade nastavljena je i četvrtog dana nesreće.

Ekipe spašavanja koje su zbog loših vremenskih uslova spriječene u potrazi, nastavljaju akciju sa kopna. U akciji spašavanja učestvuju i ronioci obalske straže, dok ekipe Državne uprave za katastrofe i upravljanje vanrednim situacijama (AFAD) za nestalim članovima posade tragaju dvogledima.

U akciju je uključen i avion Turskih pomorskih snaga.

Guverner turskog grada Bartin Sinan Guner je nakon potonuća izjavio da su svi članovi broda bili državljani Ukrajine te je dodao da se brod pod imenom “Arvin“ kretao iz Gruzije ka Bugarskoj, te da je zbog loših vremenskih uslova prišao luci u Bartinu.

U potonuću broda poginula su trojica članova posade.

HABERE YORUM KAT