CÜ'de yabancı öğrencilerle tanışma programı

SİVAS (AA) - Cumhuriyet Üniversitesi'nde (CÜ) eğitim gören yabancı uyruklu öğrencilerle tanışma programı düzenlendi.Üniversiteden yapılan yazılı...
CÜ'de yabancı öğrencilerle tanışma programı

SİVAS (AA) - Cumhuriyet Üniversitesi'nde (CÜ) eğitim gören yabancı uyruklu öğrencilerle tanışma programı düzenlendi.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, çok amaçlı salonda gerçekleşen programda konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ünal Kılıç, yabancı uyruklu öğrenci sayısının arttırılması ve üniversitede eğitim gören öğrencilerin memnuniyetinin artırılması için çalışmalar yaptıklarını belirtti.

Kılıç, gelecek yıllarda üniversitede eğitim gören yabancı öğrenci sayısının artacağını aktararak, "Kısa vadede arzuladığımız sayı 500 ve uzun vadede bin öğrencinin üzeridir. Bu doğrultudaki çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu çalışmaları yaparken tek başımıza hareket etmiyoruz, bize destek veren kurumlarımızda var." ifadelerini kullandı.

Uluslararası İlişkiler Ofisi Başkanı Prof. Dr. Ali Aksu ise, bu toplantıların sık sık yapılacağını kaydederek, "Uluslararası öğrenci sayımızı daha da artırmak istiyoruz. Bu anlamda Sayın Rektörümüz ve yardımcımızla geçen hafta Özbekistan’a gittik. Önümüzdeki hafta Moldovya’ya, Fas’a, Tunus’a gideceğiz. Yani dünyanın her tarafında öğrenci sayımızı artırmak için elimizden gelen bütün çabayı sarf etmeye çalışacağız." açıklamasında bulundu.

Göç İdaresi Başkanı Uğur Temel Çeber de, öğrencilerin Sivas’ta eğitim aldıklarından dolayı şanslı olduklarını aktardı.

Çeber, "Sizi sahiplenen, sizin derdinizle de dertlenen bir üniversite ve yönetim var. Bu açıdan da çok şanslısınız. Göç İl İdaresi olarak biz varız, biz elimizden gelen bütün katkıyı, enerjiyi devletimizin adına yapmakla mükellefiz." ifadelerini kullandı.

Programa çok sayıda yabancı öğrenci katıldı.

Kaynak: