Cumhur İttifakı seçim protokolünü belirlemeye hazırlanıyor! Ortak liste olacak mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı ile AK Parti ile MHP arasında resmi protokol belgesinin hazırlıklarına başlandı. İki parti ‘Cumhur İttifakı’ adı altında toplantılara yaparak söz konusu protokole son şeklini vermiş olacak.
Cumhur İttifakı seçim protokolünü belirlemeye hazırlanıyor! Ortak liste olacak mı?

Seçimlere kısa süre kaldı. Cumhur İttifakı gerek saha gerek ise ikili arasındaki görüşmeleri sıklaştırdı. 6’lı masada ise belirsizlik sürüyor. HDP’nin kendi adayını çıkaracağını duyurmasının ardından masanın nasıl bir tutum sergileyeceği merak konusu oldu. Tüm bunlar yaşanırken Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı ile Cumhur İttifakı ‘seçim protokolü’ için düğmeye bastı.

PROTOKOL BELGESİ HAZIRLANIYOR

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan AK Parti MYK'nın gündem maddelerinden biri de ittifak protokolü oldu. Erdoğan, AK Parti ve MHP'nin "Cumhur İttifakı" adı altında seçime birlikte gireceğine ilişkin resmi protokol belgesinin hazırlıklarının başlamasını istedi.

7 GÜN İÇİNDE YSK’YA TESLİM ETMEK ZORUNDA

Önümüzdeki günlerde iki parti ortak toplantılar yaparak protokole son şeklini verecek. Seçim Yasası'na göre ittifak yapmak isteyen partiler seçim sürecinin başlangıç tarihinden itibaren en geç 7 gün içinde genel başkanların imzalarını taşıyan protokolü YSK'ya teslim etmek zorunda.

ORTAK LİSTE TARTIŞMALARI

TBMM'deki dengeler açısından bir milletvekilinin bile büyük önemi bulunuyor. Bu nedenle Cumhur İttifakı içinde artık oyların boşa gitmemesi için ve Cumhur İttifakı partileri ayrı ayrı liste çıkarttığında bölünme olacağından dolayı ortak liste tartışılmaya başlandı. İki partinin önümüzdeki günlerde bu konuyu detaylı olarak masaya yatırması, hangi illerde böyle bir uygulamaya gidilebileceği, yapılması halinde kaç milletvekili daha fazla çıkarmanın mümkün olabileceğinin konuşulması bekleniyor.

Etiketler :