Yüz yüze eğitimde yeni karar!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.
Yüz yüze eğitimde yeni karar!

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki kabine toplantısı, saat 16.00'da başladı. Yoğun gündem maddelerinin yer aldığı toplantı 3 saat 15 dakika sürdü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki toplantıda, koronavirüse karşı aşı ve ilaç çalışmalarında gelinen son durum masadaydı.

KKTC'deki seçim sonuçları, Doğu Akdeniz'deki son durum ve Azerbaycan'ın Ermenistan'a karşı verdiği mücadelenin de görüşüldüğü toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

Öncelikle KKTC'nin Cumhurbaşkanı Sayın Ersin Tatar'ı tebrik ediyorum. Türkiye bugüne kadar olduğun gibi bundan sonrada Kıbrıs'ın yanında olmaya devam edecektir.

Karadeniz'de doğal gaz keşfi

Fatih gemimiz önümüzdeki ay yeniden sondaja başlayacak. Elimizdeki veriler keşif haberleri alabileceğimizi gösteriyor.

Dünyanın son bir asrında bu uğrunda nice savaşlar çıkmıştır. Karadeniz'de keşfedilen doğal gazın milletin geleceği için kullanılacaktır. Gazın sisteme verilmesiyle milletimiz daha iyi faydalanacaktır. Her kuruş milletimiz için harcanacaktır. Bir kez daha bu keşfin hayırlı olmasını diliyorum.

Türkiye kararlılık hedeflerine yürümeye devam ediyor. Tüm saldırıları boşa çıkarmayı başardık. Bölgemizdeki tüm krizleri sınırlarımız içine taşıma gayretleri oldu. Biz kendi çizdiğimiz yolda ilerlemeyi sürdürdük.

Azerbaycan mesajı

Hakkın ve adaletin yanında yer almaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Gözünü ve kalbini bize çevirmiş her kardeşimizin yanında olmaya devam edeceğiz.

Doğu Akdeniz'de ülkemizin ve Kıbrıs Türklerinin haklarını gasplarına boyun eğmedik. Azerbaycan'ın işgal altındaki topraklarını kurtarmasını destekliyoruz. Milletimizin istiklaline ve istikbaline uzanan her eli kıracağız.

Gerektiğinde canımız pahasına sahip çıktığımız bu coğrafyadan bizi tasfiye etme hayallerinden vazgeçmeyenlere daha çok kabuslar yaşatacağız.

 

Darbe iması tartışmaları

Küresel ve bölgesel tüm dengeler yıkılıyor Türkiye yükselen yıldız konumundadır. Artık bu ülkede hiç kimsenin vesayeti milletin hakimiyetinin üzerine çıkamaz.

Kimsenin gücü tankların altına demokrasiyi çiğnetmeye yetmez.

Hükümet olarak sağlıktan eğitime her alanda hizmet ederken geleceğin vizyonunu da oluşturuyoruz. 2023'e 3 yıl kaldı. Siyasi ve ekonomik tuzakları ve sınamaları başarıyla atlattık. Türkiye bunca zamandır nice badireleri 2023 vizyonuyla aştı.

Karşımıza çıkanlar rüzgar gülü gibi başka yönlere istikamet açarken biz asıl yolumuzu hep açık tuttuk. Son dönemde hazırladığımı projeler sayesinde güvenle yolumuza devam ediyoruz.

Koronavirüs tedbirleri

Ulaşım araçları başta olmak üzere çok sayıda insanın bir arada bulunduğu alanlarla ilgili denetimler devam edecek. Yerli aşıda 2 hafta içinde insan deneylerine başlanacağı görülüyor. Özellikle temaslı kişilerin takibi çok sıkı şekilde yapılacak. Hedefimiz önümüzdeki bahara kadar aşı çalışamalarını tamamlamak.

5 ve 9. sınıflarda yüz yüze eğitim 2 Kasım'da başlayacak.

'Biz Bize Yeteriz Türkiyem' kampanyasında 2 milyar 80 milyon liralık kaynağı hane başı bin lira olarak dağıttık. 1 milyon 400 bin sigortalımıza prim desteği verdik.

Lisans öğrencileri için kısa adı Stajyer Araştırmacı Burs Programını başlatıyoruz. Bin gencimiz araştırma projelerinden faydalanabilecek.