Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bizim dilimizde Türk-Kürt ayrımı yok

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beşyol Meydanı'nda düzenlenen Van mitinginde halka hitap etti. Erdoğan, "Van Deniz'in kıyısını adeta yalılarla donattık. Belediye başkanı niye görevini yapmadı. Hani bunlar benim Kürt kardeşlerimi seviyordu? Biz yaradılanı yaradandan ötürü sevdik.Bizim dilimizde Türk-Kürt ayrımı yok." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Beşyol Meydanı'nda düzenlenen Van mitinginde halka hitap etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başlıkları şu şekilde:

"Sizleri muhabbetle selamlıyorum. Yaklaşık 1 yılın ardından yine Van'dayız. Van sadece ülkemizin yükselen yıldızı değil, dünyada gıpta ile bakılan bir şehir. Biz her şeyden önce Van'ı terör örgütünün tasavvutundan kurtardık.

Terör örgütünün başını sadece burada değil sınırlarımız içindeki inlerinde de ezdik. Huzurumuza göz diken terör örgütü bir daha sizin kılınıza bile ilişemeyecek.

Van depreminde burada belediye başkanı HDP'liydi. Van'ı susuzluğa mahkum etti. Ben o anda DSİ'yi görevlendirdim. Van belediye başkanı gelsin devlet yapsın dedi. Biz Van'ın susuzluğunu giderdik.

Van Deniz'in kıyısını adeta yalılarla donattık. Belediye başkanı niye görevini yapmadı. Hani bunlar benim Kürt kardeşlerimi seviyordu? Biz yaradılanı yaradandan ötürü sevdik.

Bizim dilimizde Türk-Kürt ayrımı yok.

Yıllarca bu petrol kuyularını betonladılar. Biz geldik açtık. Doğal gazı biz çıkardık.

14 Mayıs akşamı hep birlikte bir başka güleceğiz. Siyasi uzantıları o eski günlerin hayaliyle yaşıyorsa da o iş bitti. İstismar siyaseti yapanların dönüp dolaşıp kimin arkasına sığındığını biliyorsunuz. Diyarbakır annerlerinin acısını biliyorsunuz. Onları Kandil'e kimler kaçırdı biliyorsunuz. Bunların Kürtlükle alası yok. Bunlar sadece vahşet kusuyor.

Kürt kardeşlerimize her türlü zulmü yapan CHP'ye payanda oldular. CHP gelip burada miting yapamazdı. Geldiler HDP ile yaptılar. "Dişe diş kana kan" diyerek ifade ettiler. Bu ülkenin başına bir CHP'li getirmek için sizin karşınıza getirdiklerinde bunun hesabını sormayacak mısınız?

2011 depremin ardından Van'ı adeta yeni baştan inşa ettik. Bugüne kadar Van'da TOKİ kanalıyla 24 bin konutu bitirdik sahiplerine verdik. Van'ı daha da güzelleştirecek bir hazırlığın içerisindeyiz. Bu CHP'lilere bu HDP'lilere bir sormak lazım, siz Van'a ne kazandırdınız? Barajları, okulları, yolları, doğalgazı saymıyorum bile.

Çevre yolunun inşası sürüyor. Karadeniz limanlarını İran'a, Ortadoğu'ya Van üzerinden bağlama çalışmaları devam ediyor. Van'a 21 yılda tam 96 milyar liralık kamu yatırımı yaptık. Bunu katlayarak artıracağız.

Van, 14 Mayıs'ta tercihimizi doğrudan yana yapıyoruz muyuz? 14 Mayıs'ta sandıkları patlatıyoruz muyuz?

CHP, İyi Parti, HDP LGBT'ci. AK Parti'nin kitabında, MHP'de Cumhur İttifakı'nda yok. Biz ailenin kutsiyetine inanıyoruz."

Etiketler :