Cumhurbaşkanı Erdoğan: BMGK'da adalet yok

Hindistan'da fahri doktora takdim töreninde konuşan Erdoğan, 'Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nden beklenen adalettir. Adalet var mı? Asla, böyle bir şey yok. Erdoğan, bunu söylediği zaman sert oluyor, sevilmez oluyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: BMGK'da adalet yok
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmalarından satır başları:

Türkiye Hindistan ilişkilerinin malesef olması gereken düzeyin çok gerisinde olduğunu biliyoruz. Biz Hindistan ile tüm ilişkilerimizi geliştirecek iradeye sahibiz. Hindistan halkının ülkemize olan ilgisini bizzat görme şansına eriştim. Bugün yaptığımız görüşmelerde gerek Sayın Başbakan ile gerek heyetlerimizin görüşmesinde çok verimli çalışmalar yaptığımızı söyleyebiliriz.

"Tesadüf değil"

Hindistan Cumhuriyeti'nin ilk kültürel anlaşmasını 1951 yılında Türkiye Cumhuriyeti ile imzalaması tesadüf değiştir. Türk televizyonlarında Hint dizilerinin olması da tesadüf değildir. Ülkemizin hiçbir vatandaşı için Hindistan meçhul bir ülke değildir.

171 Hindistanlı öğrenci yüksek öğrenim görüyor. Bu yıl başvuru sayısı 589 olarak gerçekleşmiştir. Bu sayının daha da artmasını istiyoruz. Ülkemizde öğrenim gören gençleri ortak bir yatırım olarak görüyoruz. Dostluğumuzun daim kılınması için ortak tarihimizin gençlere aktarılması önemli.

Ülkemizde İngilizce yayın yapan çok sayıda gazete, dergi var. Ülkemizde neler olduğunu buradan takip etmenizi istiyorum. Dış kaynakların ülkemizdeki olayları ne kadar saptırdıklarını göreceksiniz.

 

"BM Güvenlik Konseyi'nde adalet yok"

Adaletin uluslararası kuruluşlarda başlaması gerekiyor. BM'de güvenlik konseyinin reforme edilmesi şarttır. Örneğin dünyanın önemli ülkelerinden 1 milyar 300 milyon kişiye sahip Hindistan'ın bu konseyde olmaması ne demektir. Şu anda tüm dünyanın kaderini 5 ülkenin eline nasıl bırakabiliriz. Böyle bir şey olabilir mi? Bir ülke atılan bir karara hayır diyorsa oradan bir kararın çıkması mümkün değildir.

  • BM Güvenlik Konseyi'nden beklenen adalettir. Adalet var mı? Asla, böyle bir şey yok. Erdoğan bunu söylediği zaman sert oluyor, sevilmez oluyor. Tamam da biz kendimizi kime sevdireceğiz. Biz dünya mazlumlarına kendimizi sevdirebiliyorsak bu yeter. Bunu da özellikle Hindistan'ın anlatması lazım.

Güçlü olan kimse haklı olan da o, eğer gücün yoksa haksızsın. Haklı olan kimse güçlü olan da o olmalı.

Somali'ye lider olarak ilk giden benim, Somali'de muhteşem bir büyükelçilik kuran da biziz. Bazıları konteynerlarda büyükelçiliklerini bekletiyorlar.

"Ayrım gözetmeden mücadele edilmeli"

Katil Esed, Birleşmiş Milletler'e rağmen hala Suriye'nin başında kalabiliyorsa diyecek bir şey yok.

Dünyada terör saldırılarından etkilenmeyen ülke neredeyse kalmadı. Terörle mücadele için tüm terör örgütlerine karşı ayrım gözetmeksizin mücadele edilmesi lazım. Biz DAEŞ'e karşı mücadele etmekteyiz. DAEŞ İSlam dünyası için tehdittir, bunların İslam ile yakından uzaktan alakası yoktur.

Bakmadan Geçme