Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu tarihi ziyaret ikili ilişkilerde dönüm noktası olacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Nayib Bukele ortak açıklama yaptı. Erdoğan, "Bu tarihi ziyaret Türkiye-El Salvador ilişkilerinde bir dönüm noktası olacaktır" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu tarihi ziyaret ikili ilişkilerde dönüm noktası olacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasından satır başları şu şekilde:

"Bu tarihi ziyaretin Türkiye-El Salvador ilişkilerinde yeni bir dönüm noktası olacağına inanıyorum. Sayın Başkanın liderliğinde El Salvador 'un son dönemde dış politikada ufkunu geliştirme yönünde attığı adımları biz de yakından takip ediyoruz. Değerli dostumun bugünkü ziyaretini ezberbozan nitelikteki bu politikalarının bir yansıması olarak görüyorum. Kendilerine bir kez de sizlerin huzurunda hoş geldiniz demek istiyorum."

"Aile kökleri Filistin'e dayanan ve Bukele'nin ülkemizi ziyareti bizler için ayrı bir anlam taşıyor. Esasen kendisinin göreve gelmesinin ardından ilişkilerimizde ciddi bir ivme yakaladık."

"San Salvador’a büyükelçilik açılması talimatını verdim. Büyükelçiliğimiz açılışı vesilesiyle iade-i ziyaretimizi El Salvador’a gerçekleştireceğiz."

"El Salvador ile ekonomik ve ticari ilişkilerimiz salgına rağmen ciddi bir ivme kazandı."

"(El Salvador'la ticaret hacmi) Bu rakamı ilk etapta 100 milyon dolara, önümüzdeki beş yıllık sürede 500 milyon dolara çıkaralım istiyoruz."