Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu, İstanbul'un Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Murat Kurum oldu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde AK Parti Aday Tanıtım Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan, 31 Mart 2024 seçimlerinde AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayının Murat Kurum olduğunu açıkladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu, İstanbul'un Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Murat Kurum oldu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugün burada 31 Mart 2024 seçimlerinde partimizi temsil edecek 11 büyükşehir ve 25 il belediye başkan adayımızı açıklamak üzere bir aradayız. Adayları kapsamlı istişareler, araştırmalar, değerlendirmeler sonunda belirledik." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Milletvekili ve önceki dönem Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı olduğunu duyurdu.

MURAT KURUM KİMDİR?

1976 yılında Ankara'da dünyaya gelen Murat Kurum, 1999 yılında Konya Selçuk Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldu. 2018-2023 yılları arasında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olarak görev alan Kurum, 14 Mayıs 2023 seçimlerinde AK Parti'den 28. Dönem İstanbul Milletvekili seçildi.

7 Mayıs 1976 tarihinde Ankara'nın Çankaya ilçesinde dünyaya gelen Murat Kurum, memur bir ailenin oğludur. Annesi Kızılcahamamlı ev hanımı Satı Kurum, babası Konyalı memur Mehmet Kurum'dur.

Murat Kurum'un Dilek isminde ablası, Didem isminde de bir kız kardeşi bulunuyor. Şengül Hanım ile evli olan Kurum'un 3 çocuğu var.

murat-kurum-konya.jpg

Etiketler :