Cumhurbaşkanı Erdoğan: İlave tedbirler almak durumunda kalabiliriz
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Milletimiz tedbirlere riayet ederse birkaç hafta içerisinde salgın grafiğinin boynunu yeniden aşağı çevirmeyi başaracağız. Aksi takdirde ilave tedbirler almak durumuyla karşı karşıya gelebiliriz' dedi.
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Isparta, Burdur, Gümüşhane, Kastamonu ve Sinop 7. Olağan İl Kongreleri’ne video konferans yöntemiyle katıldı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar:
- İnsan hareketliliğini mümkün olduğu kadar azaltarak virüsün bulaşma ihtimalini azaltacak tedbirler aldık. Milletimiz tedbirlere riayet ederse birkaç hafta içerisinde salgın grafiğinin boynunu yeniden aşağı çevirmeyi başaracağız. Aksi takdirde ilave tedbirler almak durumuyla karşı karşıya gelebiliriz.
- Bir süredir ardı ardına yaşadığımız saldırılar ve karşılaştığımız tuzaklar bizi Anadolu bozkırlarına hapsetme amacı taşıyor. Bu kirli senaryoyu yırtıp çöpe attık. Vatanımıza, ezanımıza, bayrağımıza daha sıkı sarıldık. Kendi vatandaşlarımızla birlikte kalbini ve gözünü bize yöneltmiş tüm dostlarımızın dualarıyla engelleri aşa aşa bugünlere geldik.
- Ülkemizi eskiden yaptıkları gibi içerideki maşalarını kullanarak sinsi oyunlarla teslim alabileceklerini sananların heveslerini kursaklarında bıraktık. Irak'ta ve Suriye'de bölgemizin ve medeniyetimizin kalbine bir hançer gibi saplanacak oluşumlar kurmaya çalıştılar, önüne geçtik.
Yeni hukuk ve ekonomi reformları
- (Koronavirüs salgını) Kendimizle birlikte tüm dostlarımıza el uzattığımız bir mücadele iklimi tesis ettik.
- Yeni hukuk ve ekonomi reformlarıyla bu süreci daha ileriye taşıyacağız, yeni bir atılım başlatıyoruz. AK Parti'nin bugüne kadar milletimizin gönlünde yerini korumasının sebebi samimiyettir. Verdiğimiz her mücadelede samimiydik. 83 milyon vatandaşımızın refahını artırmak için attığımız her adımda samimiydik.
- Cumhur İttifakı'nın gidişatından gayet memnunuz. Sayın Bahçeli'ye ve tüm MHP camiasına her hususta yanımızda bulundukları için bir kez daha şükranlarımı sunuyorum.
"Terör örgütleriyle kol kola olanlarla biz birlikte olamayız"
- Hiç kimsenin şahsi ifadeleri, Cumhurbaşkanı ile hükümetimizle partimizle ilişkili hale getirilemez.
- Türkiye'yi dışarıya şikayet ederek, dün söylediğini bugün yalayarak siyaset yaptığını sananların sonu hüsran olacaktır. Biz 18 yıldır olduğu gibi bugün de yarın da milletimizin hizmetkarlığını yapmayı en büyük şeref kabul ederek yolumuza devam edeceğiz.
- Terör örgütleriyle el ele, kol kola, omuz omuza Ankara'dan İstanbul'a yürüyenlerle birlikte olamayız. Gezi olaylarının finansörü olanlarla hiçbir zaman bir arada olamayız. Biz Kobani'yi unutamayız.
- Yasin Börü'lerimizin ölümüne neden olanlar, Kobani katliamının failleri, Tayyip Erdoğan ve dava arkadaşları tarafından asla savunulamaz. Bizim ne dediğimiz, nerede durduğumuz, nereye gittiğimiz bellidir ve istikametimizde en küçük bir değişiklik yoktur.
"Biriz, beraberiz, kardeşiz ve hep birlikte Türkiye'yiz"
- Bizim için ayrım yoktur. Biriz, beraberiz, kardeşiz ve hep birlikte Türkiye'yiz.
- Kendimizi Avrupa'nın ayrılmaz bir parçası olarak görüyoruz. Bizi başka arayışlara mecbur bırakmadıkları sürece tercihlerimizi hep Batı'dan yana kullandık.
- Bizim hiçbir ülkenin siyasi ve toprak bütünlüğüyle sorunumuz yoktur. Mazlumların ve mağdurların yanında yer almak bir suçsa evet suçluyuz. Herkes için adalet, herkes için özgürlük, herkes için refah, herkes için aydınlık bir gelecek istemek suçsa evet suçluyuz. Bu sorumluluktan kim ne derse desin, kim ne yaparsa yapsın kaçmadık, kaçmayacağız.
- Üye sayımız 11 milyon 200 bini aşarak tarihimizin en yüksek rakamına ulaştı.